Rôzne

Prezident Kiska sa na Zemplíne rozhovoril aj o Šírave: Toto by znamenalo rozvoj celého regiónu!

Prezident SR Andrej Kiska zavítal na Zemplín. Presnejšie si to namieril do južnej časti nášho regiónu. A rozhovoril sa aj o slovenskom mori.

Ilustračný obrázok k článku Prezident Kiska sa na Zemplíne rozhovoril aj o Šírave: Toto by znamenalo rozvoj celého regiónu!
Zdroj: TASR

Zemplínska šírava zďaleka nevyužíva potenciál, aký má. Povedal počas svojej návštevy Michaloviec prezident SR Andrej Kiska.

„O Zemplínskej šírave sa, žiaľ, popísalo v minulosti veľa zlého, pritom je to, čo sa týka pohľadu vody a možnosti rekreácie, skutočne výborné miesto,“ uviedol Andrej Kiska. Podľa hlavy štátu je potrebné zmeniť veľa vecí.

„Ak by sa zo Zemplínskej šíravy podarilo spraviť to, čo bolo v minulosti, znamenalo by to aj prácu, aj rozvoj celého regiónu,“ doplnil prezident.

Kiska v piatok v Michalovciach diskutoval aj o nemocnici či nezamestnanosti a zhodnotil tiež predchádzajúci deň na Zemplíne. Vo Veľkých Kapušanoch diskutovali pri návšteve kompresorovej stanice o situácii plynárenského priemyslu a situácii v Európe a možných problémoch pre Ukrajinu.

V Čiernej nad Tisou rozoberali zamestnanosť. V Kráľovskom Chlmci boli pozrieť podľa slov prezidenta nemocnicu. „Musím skonštatovať, že napriek tomu, že to nie je bohatý región, je to región chudobnejší, žijú tu nesmierne úprimní, nesmierne srdeční ľudia,“ zhodnotil Kiska región Zemplín. Ako dodal, vždy si váži, keď ho privítajú s úsmevom na tvári.

Môže vás zaujímať:

Blíži sa odomknutie vôd Šíravy: Pozrite si medzi prvými, čo sa chystá pri otvorení kúpacej sezóny

Do dediny na Zemplíne mieri stále viac turistov: Dôvodom je krypta, o ktorej sa hovorí po celom svete! FOTO

Bazény sú už napustené: Kúpalisko v Strážskom otvára svoje brány čo nevidieť

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM