Rôzne

Bazény sú už napustené: Kúpalisko v Strážskom otvára svoje brány čo nevidieť

Mestské kúpalisko v Strážskom je takmer pripravené na letnú sezónu. Kedy otvorí svoje brány? Nielen to sa dočítate v nasledujúcich riadkoch.

Ilustračný obrázok k článku Bazény sú už napustené: Kúpalisko v Strážskom otvára svoje brány čo nevidieť
Zdroj: TASR

„Sezónu by sme chceli odštartovať už budúci piatok (17.6.),“ uviedol riaditeľ Mestského podniku služieb mesta Strážske Jozef Fedorko.

Podľa jeho slov odoberie v najbližších dňoch Regionálny úrad verejného zdravotníctva vzorky vody a vykoná kontrolu sociálnych zariadení. „Bazény sú už napustené, prebieha v nich už aj cirkulácia, nadávkovaná je aj chémia,“ povedal Fedorko. Plavecký a detský bazén sa teda čistia nepretržite prostredníctvom pieskových filtrov. „Každé ráno sa tiež vysávajú,“ dodal riaditeľ.

Pred sezónou bola v areáli kúpaliska vykonaná údržba. „Jej súčasťou bol náter oplotenia, vymenili sme tiež odpadkové koše,“ konkretizoval Fedorko s tým, že by chceli vymeniť podlahu v okolí bazénov. Záleží to však od dostupnosti finančných prostriedkov.

Väčšia rekonštrukcia, ktorá si vyžiadala investíciu približne 20 000 eur, bola vykonaná v minulom roku. „Praskol veľký bazén, ktorý sme museli opláštiť,“ dodal riaditeľ.

V areáli kúpaliska s kapacitou 1000 návštevníkov sa nachádza pieskové volejbalové ihrisko. Pre deti sú k dispozícii preliezky, trampolína, kolotoč a hojdačky. Počas letnej sezóny je podľa Fedorka otvorené aj umelé futbalové ihrisko vedľa kúpaliska. Návštevníci sa môžu občerstviť v miestnom bufete. V minulom roku prešlo bránami mestského kúpaliska takmer 8500 ľudí.

Môže vás zaujímať:

Šírava sa chystá na leto: Vieme, do čoho investovali v stredisku Klokočov aj ako odpália sezónu!

Známa vinohradnícka dedina Zemplína láka návštevníkov: Ak milujete víno, hneď zbystrite pozornosť!

FOTO: Vodné radovánky v slovenskom mori začali. Na Šírave sa už niektorí kúpu!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM