Samospráva

Vihorlatské múzeum v Humennom čakajú zmeny: Nové oddelenie a nová organizačná štruktúra

Zlúčením s Vihorlatským osvetovým strediskom nastanú vo Vihorlatskom múzeu organizačné zmeny, ktoré začnú platiť od prvého júla. Pribudne nové oddelenie.

Ilustračný obrázok k článku Vihorlatské múzeum v Humennom čakajú zmeny: Nové oddelenie a nová organizačná štruktúra
Zdroj: Dnes24.sk

Poslanci Prešovského samosprávneho kraja v utorok odklepli zlúčenie Vihorlatského osvetového strediska (VOS) v Humennom s Vihorlatským múzeom v Humennom. Zlúčenie týchto dvoch organizácií v zriaďovateľskej pôsobnosti PSK bude platné k 1. júlu 2015. Zanikne ním VOS ako príspevková organizácia a Vihorlatské múzeum sa stane právnym nástupcom, na ktoré prejdú práva a povinností. Viac o dôvodoch zlúčenia sa dočítate tu.

Podľa dôvodovej správy, ktorá bola predložená poslancom na rokovaní, zlúčením organizácií nedôjde k obmedzeniu osvetovej činnosti. V rámci organizačnej štruktúry múzea bude k 1. júlu 2015 vytvorené oddelenie osvetovej činnosti.

4 oddelenia

„Vihorlatské múzeum v Humennom s platnosťou od 1. júla 2015 zmení svoj organizačný poriadok a štruktúru, a to pridaním nového oddelenia osvetovej činnosti k doterajším oddeleniam. Týmto bude zabezpečený výkon v oblasti osvetovej činnosti,“ uvádza sa v dôvodovej správe, podľa ktorej na oddelení osvetovej činnosti bude osem odborných miest so zameraním na osvetovú činnosť.

Základnú organizačnú štruktúrú oddelení Vihorlatského múzea od budú tak od 1.7. 2015 tvoriť: oddelenie spoločenských a prírodných vied, oddelenie etnografie, oddelenie osvetovej činnosti a oddelenie ekonomické.

Zmeny aj zvonku!

Vihorlatské múzeum v Humennom, ktorého zriaďovateľom je PSK, sídli v tunajšom kaštieli. Už onedlho by mala odštartovať veľká rekonštrukcia humenského kaštieľa za 2,3 milióna eur. Župa na to použije úverové zdroje od Európske investičnej banky. Čo všetko sa bude opravovať a ako sa zmení vzhľad dominanty mesta si môžete pozrieť tu!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM