Rôzne

PREHĽAD: Nepreseďte víkend v obývačke. Tipy, kam v Humennom vyraziť za oddychom

Ak rozmýšľate nad tým, ako naložíte s víkendom, máme pre vás niekoľko tipov, kam a načo sa dá v Humennom vyraziť. Do pozornosti dávame napríklad Deň hvezdární a planetárií.

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD: Nepreseďte víkend v obývačke. Tipy, kam v Humennom vyraziť za oddychom
Zdroj: Dnes24.sk

Kino

Nočný bežec, sobota 14.3. o 17:00. Akčný, USA, 110 min., slovenské titulky. Film hovorí o kedy­si skvelom ná­jomnom vrahovi Jimmym Conlonovi (Liam Neeson), ktorý mal prezývku „Gravedigger“. V súčasnosti je už 55-ročný Jimmy iba tieňom seba samého a hriechy svojej minulosti sa snaží vyriešiť pri poháriku whisky. Jeho najlepším priateľom je starnúci mafiánsky boss Shawn Maguire (Ed Harris). Zvláštnu trojicu dopĺňa detektív, ktorý je už tridsať rokov o krok pozadu za Jimmym. Život unaveného zabijaka nabe­rie rýchly spád, keď sa podsvetie rozhodne zlikvidovať jeho syna Mika (Joel Kinnaman), ktorého kedysi dávno opustil. 

Chappie, sobota 14.3. o 19:30. Akčný thriller, USA, 114 min., titulky. Hrajú: Hugh Jackman, Sigourney Weaver, Pablo Cntillo a i. Režisér snímok District 9 a Elysium vám prináša príbeh výnimočného robota, z ktorého urobia smrtiacu zbraň. Dej sa odohráva v blízkej budúcnosti, kedy sa humanoidné roboty stali novými strážcami zákona a poriadku. Sú neomylní, presní a nekompromisní. Jeden z nich je však iný. Chappie je výsledkom ojedinelého experimentu, zásadným zlomom vedeckého výskumu. Tak ako všetko, čo je na tomto svete jedinečné, aj Chappie musí bojovať o prežitie…

Výstava

Venované ženám, sobota aj nedeľa. Vstup voľný, výstavná sieň Domu kultúry v Humennom. Výstava olejomalieb poľskej autorky Malgorzaty Kruk.

Divadlo

Dračie pytačky, nedeľa 15. marca o 15:00 v divadelnej sále Domu kultúry v Humennom. Interaktívne bábkové predstavenie v podaní Bábkového divadla spod Spišského hradu. Tvorivá dramatika, v ktorej sa deti naučia, ako netolerovať násilie a vzoprieť sa spoločne bitkárovi/-ke v kolektíve. Vstupné: 2 eurá.

Hudobno-tanečný program

Krížom krážom, nedeľa 15. marca o 19:00 v divadelnej sále Domu kultúry v Humennom. Hudobno-tanečný program v podaní Slovenského ľudového umeleckého kolektívu (SĽUK). Predlohu k jednotlivým programovým číslam tvorí pôvodný folklórny materiál z etnografických výskumov a ich textových, fotografických, zvukových alebo filmových záznamov. Autori spracovali viaceré etnografické regióny Slovenska. Účinkujú: tanečný súbor, ľudová hudba, spevácka skupina SĽUK-u a sólisti multiinštrumen­talisti. Vstupné: 13 eur.

Hvezdáreň

Nedeľa, 15. marca Deň hvezdární a planetárií – celodenný program z astronómie a teleskopické pozorovania astronomických objektov v priestoroch Vihorlatskej hvezdárne. Program:

  • 09:00 – 12:00 – Astrorozprávky pre najmenších (aula hvezdárne).
  • 13:30 – 15:00 – Teleskopické pozorovanie aktivity Slnka (terasa hvezdárne).
  • 15:00 – 17:00 – Odborný seminár „Slovenská cesta do mikrokozmu“ (aula hvezdárne), prednáša doc. RNDr. Dušan Bruncko, CSc., časticový fyzik podieľajúci sa na výskume na LHC v stredisku CERN.
  • 17:00 – 17:45 – Odborná prednáška Zatmenie Slnka a Mesiaca (aula hvezdárne), prednáša Mgr. peter Mikloš, odborný pracovník hvezdárne.
  • 19:00 – 20:00 – Teleskopické pozorovanie objektov nočnej oblohy (terasa hvezdárne). Len v prípade jasnej oblohy.

Kúpalisko

25-metrový bazén: sobota 14.3. aj nedeľa 15.3. od 9:00 do 20:00.

Sauna: sobota 14.3. od 14:00 do 20:00 a nedeľa 15.3. od 10:00 do 20:00.

Neprehliadnite:

Akcia, kde môžete zažiť turistiku a vojnovú históriu v jednom!

Foto: ilustračné

Zdroj: MsKS, Vihorlatská hvezdáreň, SRaŠZ

Pozrite si trailery k sobotňajším filmom v kine Fajn:

Kino Fajn tento víkend
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM