Tomáš Šuhajda Samospráva

Nájomné byty vo vlastníctve mesta? Čítajte, aký je ich počet v Humennom a koľko je žiadateľov

Veľkým novodobým problémom je dostupnosť bytov pre mladé rodiny. Mestá riešia túto situáciu aj výstavbou nájomných bytov. Zisťovali sme, aká je aktuálna situácia v Humennom.

Ilustračný obrázok k článku Nájomné byty vo vlastníctve mesta? Čítajte, aký je ich počet v Humennom a koľko je žiadateľov
Zdroj: TASR

Obsadených je 99%

„Mesto Humenné vlastní 646 bytov, pričom v tomto údaji je zarátaný aj počet 45 pripravených bytov na odpredaj. Obsadenosť mestských bytov je na 99%,“ uviedla pre portál Humenne24 hovorkyňa mesta Michaela Slivková Kirňaková.

Nové pripravené byty sa nachádzajú na Komenského ulici. Bytový dom vznikol prestavbou nevyužívaných priestorov bývalého Domova mládeže, ktorú zrealizoval v uplynulých mesiacoch súkromný investor. Samospráva sa ho rozhodla odkúpiť a vytvoriť tak nové mestské byty. Viac info o prideľovaní týchto bytov nájdete TU!

1 290 žiadateľov

Podľa ďalších slov hovorkyne mesto v súčasnosti eviduje 1 290 žiadateľov o obecný byt, 16 žiadateľov o byt v dome s opatrovateľskou službou a 12 žiadateľov o náhradný byt po rozvode manželstva.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM