Tomáš Šuhajda Rôzne

Víkendový prehľad: Tipy na zaujímavé podujatia v Humennom a okolí

Dva dni oddychu už štartujú. Cez víkend si v Humennom a okolí môžete vyraziť aj na zaujímavé podujatia. Prinášame vám 5 tipov.

Ilustračný obrázok k článku Víkendový prehľad: Tipy na zaujímavé podujatia v Humennom a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Cyklopátranie

V sobotu štartuje v Humennom o desiatej Cyklopátranie. O čo ide? Je to jednoduché. Vytýčených bude 15 miest v okolí a to rôznej náročnosti s príslušnou bodovou hodnotou. Čím viac bodov stihnete na svojom bicykli za päť hodín získať, tým lepšie. Súťaž má rôzne kategórie, sólo muži, sólo ženy, ale zasúťažiť si môžete aj tímovo v dvojiciach – ženské dvojice do 60 a nad 60 rokov, mužské dvojice alebo zmiešané dvojice, všetko s rovnakým vekovým delením. Ak máte chuť zúčastniť sa, podrobnejšie info sa dočítate v tomto článku.

Diaľkové plávanie

Pri športe ešte zostaneme. Milovníci plávania si na svoje prídu na Domaši v rekreačnej oblasti Dobrá. Práve tam sa uskutoční prvý ročník podujatia Diaľkové plávanie a to v sobotu. Registrácie začínajú od deviatej, štart je o hodinu na to. Plávať sa bude z Dobrej na Evu. Akciu organizujú Vranovské Vydry v spolupráci s obcou Kvakovce.

SĽUK na Šírave

Z jedného letoviska na druhé. Na amfíku na Zemplínskej šírave v stredisku Lúč sa v sobotu od 17:00 predstaví Slovenský ľudový umelecký kolektív SĽUK. Tešiť sa môžete na tanečný súbor, ľudovú hudbu, spevácku skupinu SĽUK-u aj sólistov multiinštrumen­talistov.

Východňarské šarkanice

V nedeľu na námestí pri Fontáne lásky je pripravená ďalšia časť Kultúrneho leta. Temperamentná ženská spevácka skupina Východňarské šarkanice oživí centrum mesta piesňami z nášho regiónu. Program sa začína ako vždy o 17:30.

Učiteľka

Ak by ste dostali chuť na kino, pripájame ešte jeden filmový tip. V Kine Fajn budú v nedeľu večer o 19:30 premietať slovensko-českú drámu Učiteľka.

Príbeh filmu sa odohráva v roku 1983. V jednej základnej škole sa stretáva riaditeľka s rodičmi detí jednej z tried. Spolu s nimi potom hľadá spôsob, ako sa zbaviť učiteľky, bezdetnej vdovy po vysokom armádnom dôstojníkovi. V priebehu rodičovského združenia postupne zisťujú, akým spôsobom si učiteľka podrobuje rodiny svojich žiakov a manipuluje celým okolím.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM