Rôzne

Patrí bicykel k vašim koníčkom? Stojí za to vedieť, čo sa v Humennom chystá

Znakom leta sú v Humennom a okolí aj ulice či uličky plné rekreačných cyklistov. Tých je v našom meste čoraz viac. Ak patríte medzi nich, teraz by ste rozhodne mali zbystriť svoju pozornosť.

Ilustračný obrázok k článku Patrí bicykel k vašim koníčkom? Stojí za to vedieť, čo sa v Humennom chystá
Zdroj: TASR

Už len niekoľko dní zostáva do Cyklopátrania, ktoré sa v Humennom a jeho okolí uskutoční. Zapojiť sa môže každý, kto má doma bicykel a chuť si trochu zasúťažiť. O čo vlastne ide? Je to jednoduché. Vytýčených bude 15 miest rôznej náročnosti s príslušnou bodovou hodnotou. Čím viac bodov stihnete za päť hodín získať, tým lepšie.

Ako informuje organizátor – Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska, v prvom rade je potrebné si stiahnuť aplikáciu Objavujme, v ktorej cyklisti nájdu vyznačené súťažné miesta a to deň pred štartom. „Je na každom, akú taktiku, trasu a ktoré miesta si zvolí. Na štarte pretekov sa im v aplikácii otvorí možnosť lokalizácie – cez GPS. Na každom súťažnom mieste, ktoré cyklisti zdolajú, sa cez aplikáciu jednoducho zlokalizujú, čím získajú príslušnú bodovú hodnotu,“ vysvetľuje KOCR s tým, že štart a cieľ je na spoločnom mieste – v areáli penziónu Aston.

Cyklisti s najvyšším počtom bodov získajú rôzne ceny. Súťaž má rôzne kategórie, sólo muži, sólo ženy, ale zasúťažiť si môžete aj tímovo v dvojiciach – ženské dvojice do 60 a nad 60 rokov, mužské dvojice alebo zmiešané dvojice, všetko s rovnakým vekovým delením.

Cyklopátranie je na programe v sobotu 23. júla. Súťažiť sa bude od 10 do 15-tej. Štartovné je 4 eurá pre dospelých a detí do 12 rokov, mladší zaplatia polovicu a k dispozícii je rodinné štartovné (2 dospelí a 2 deti) za 10 eur. „Štartovné zahŕňa mapu, pitný režim, občerstvenie v cieli – guláš, pečivo, nápoj,“ uvádza KOCR Severovýchod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM