Tomáš Šuhajda Rôzne

Počas Dňa železnice môžete toho zažiť veľa. Na trase Humenné-Snina sa objaví historický parný vlak

Deň železnice si v Humennom za predchádzajúce dva ročníky získal obrovské množstvo priaznivcov. Ponúka totiž ideálny program, ako môže spoločne prežiť deň celá rodinka. Už túto sobotu sa uskutoční jeho tretí ročník. Pozrite, čo všetko sa chystá.

Ilustračný obrázok k článku Počas Dňa železnice môžete toho zažiť veľa. Na trase Humenné-Snina sa objaví historický parný vlak
Zdroj: Dnes24.sk

Železničná spoločnosť Slovensko a Podvihorlatský železničný spolok opäť organizujú počas pamätných dní mesta Deň železnice a to v sobotu 5. septembra. Čo všetko si budete môcť v humenskom rušňovom depe vychutnať od 9:00 do 17:00?

Pastva pre oči detí i dospelých

Tak napríklad. Výstavu moderných a historických rušňov a vozňov, Stakčínsku strelu, najnovšiu slovenskú poschodovú súpravu, parný rušeň Papagáj, motorový vozeň Bagetu či Porschelíno- auto na koľajniciach. To však zďaleka nie je všetko. Pripravený je bohatý program aj pre deti, čaká ich kreslenie vláčikov v nákladnom vozni za sladkú odmenu, ukážka hasičskej a policajnej techniky, vozenie na baterkovom rušni po depe…

Chýbať nebudú ani motorkári z Demon Proximum 665 a pochutnať si budete môcť na zemplínskych špecialitách v reštauračnom vozni. Od 12:00 do 13:00 bude spievať Peter Stašák, od 14:00 do 15:00 vystúpi kapela Frequency.

Jazda historického parného vlaku

„V rámci Dňa železnice sa uskutoční aj jazda mimoriadneho parného vlaku na trase Humenné – Snina a späť,“ uviedol pre Humenné 24 predseda Podvihorlatského železničného spolku Dominik Drevický. Chcete zažiť atmosféru historického vlaku osobne? Pozrite si cestovný poriadok. Vstupné je bez ohľadu na vzdialenosť jedno euro, vyberá ho personál vo vlaku. Deti do 6 rokov to majú grátis.

Humenné – Snina:

  • Stanica Humenné 9:05
  • Zastávka Humenné mesto 9:10
  • Stanica Kamenica nad Cirochou 9:20
  • Stanica Dlhé nad Cirochou 9:32
  • Zastávka Snina mesto 9:53
  • Stanica Snina 9:57

Snina – Humenné

  • Stanica Snina 10:17
  • Stanica Dlhé nad Cirochou 10:35
  • Stanica Kamenica nad Cirochou 10:50
  • Stanica Humenné 11:00

Čítajte tiež:

Naše mesto sa čoskoro stane rajom všetkých gurmánov. Humenčania sa vraj vedia baviť ako nikde inde

Pamätné dni mesta sa blížia. Na slávnostnom zastupiteľstve zaspieva i Mária Čírová

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM