Tomáš Šuhajda Rôzne

Naše mesto sa čoskoro stane rajom všetkých gurmánov. Humenčania sa vraj vedia baviť ako nikde inde

Pamätné dni mesta sa blížia a spolu s nimi aj gurmánsky festival. Tri a pol dňa tak bude v Humennom poriadne veselo. Prečo sa Zemplín fest stal tento rok súčasťou pamätných dní mesta a čo si myslí o Humenčanoch jeho organizátor?

Ilustračný obrázok k článku Naše mesto sa čoskoro stane rajom všetkých gurmánov. Humenčania sa vraj vedia baviť ako nikde inde
Zdroj: Dnes24.sk

Pamätné dni mesta Humenné štartujú 4. septembra a trvať budú 3 dni. Pripravený je bohatý kultúrny program, slávnostné mestské zastupiteľstvo i ďalšie sprievodné akcie. Na námestí si budeme môcť vychutnať Vidiek, Gipsy Čáve, Mafiu Corner či Ľudovú hudbu Stana Baláža…

Súčasťou pamätných dní bude ale i gurmánsky festival. Obrovský výber jedál, pív… Vlani sa konal samostatne pod názvom Zemplín fest, tentoraz je to inak. „Pamätné dni mesta sú 4.-6. septembra, Zemplín fest sme mali naplánovaný na 11.-13. september, čiže hneď o týždeň neskôr. Preto sme sa s tunajším vedením mesta dohodli na tom, že to spojíme do jedného víkendu,“ vysvetlil Ľubomír Tongeľ, organizátor gurmánskych a pivných festivalov naprieč Slovenskom.

Podľa jeho ďalších slov tak gurmánsky festival automaticky získa bohatší a atraktívnejší kultúrny program a pamätné dni mesta zase spestrenie v podobe stánkov s najrôznejšími pochúťkami. Všetkého tak bude viac.

Zoborské slávnosti, Zemplín fest, Slovenský festival… Ľubomír Tongeľ organizuje gurmánske festivaly pod viacerými značkami v rôznych kútoch krajiny. Môže tak smelo porovnávať. „Možno to bude znieť už ako klišé, ale ľudia na východe sa naozaj bavia najlepšie,“ povedal Ľ. Tongeľ s tým, že práve minuloročný Zemplín fest v Humennom patrí v tomto smere k naj.

„V Humennom to bolo azda jediné miesto, kde sa ľudia odhodlali na námestí zatancovať si na ľudovú hudbu. Z toho mi vychádza, že práve Humenné je to mesto, kde si tieto festivaly vychutnávajú ľudia úplne najviac :-). Humenčania sa vedia baviť ako nikde inde,“ poznamenal s úsmevom organizátor gurmánskych festivalov.

Stánky sa na humenskom námestí rozložia a gurmánsky festival odštartuje už v predstihu samotných pamätných dní a to vo štvrtok 3. septembra. Potrvá až do nedele.

Čítajte tiež:

Pamätné dni mesta sa blížia. Na slávnostnom zastupiteľstve zaspieva i Mária Čírová

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM