Tomáš Šuhajda Rôzne

Klobúk dole pred Tonkou z Humenného: Nadaná študentka získala prestížne ocenenie

Tohoročná maturantka na humenskom gymnáziu dosiahla krásny úspech. Nadaná Antónia Ihnátová získala ako jediná z nášho mesta prestížne ocenenie.

Ilustračný obrázok k článku Klobúk dole pred Tonkou z Humenného: Nadaná študentka získala prestížne ocenenie
Zdroj: Dnes24.sk

Antónia Ihnátová. Dnes už bývalá žiačka Gymnázia arm. gen. L. Svobodu v Humennom. Mimoriadne spoľahlivá a všestranne nadaná. Úspešne reprezentovala školu v rôznych súťažiach a olympiádách, no najvýraznejšie úspechy dosiahla v matematike a fyzike. Takto opisuje Prešovský samosprávny kraj (PSK) humenskú študentku, ktorú ocenil plaketou Lux Mentium – Svetlo poznania. Okrem nej ju tento rok získali už len 19 študenti v rámci celého kraja. Práve ona sa stala jedinou zástupkyňou nášho mesta.

Boli ste úspešná v matematických i fyzikálnych súťažiach. Sú vám tieto predmety odjakživa blízke alebo to prišlo až na gymnáziu?

Matematike som sa venovala už odmalička. Pravidelne od tretieho ročníka základnej školy som sa zúčastňovala rôznych matematických súťaži a olympiád. Práve ona ma doviedla aj k fyzikálnym súťažiam, v ktorých sú taktiež dôležité výpočty.

Ste tohtoročná maturantka a ste už teda po strednej. Čo vysoká škola, skúšky? Kam smerujú vaše ďalšie kroky?

Dlho som sa nevedela rozhodnúť, kam na vysokú školu. Avšak chcela som, aby sa to týkalo matematiky alebo fyziky. Prihlášku som si nakoniec dala na ekonomickú a finančnú matematiku, Matfyz, Univerzita Komenského a na finančnú matematiku, Matfyz, Karlova univerzita. Prijímacie skúšky nemusím robiť ani na jednej univerzite, pretože som prijatá na základe olympiád. Momentálne inklinujem viac k Bratislave, no do konca júla to môžem ešte zmeniť.

Prečítajte si tiež: Humenské učiteľky za svoju prácu zožali uznanie: 2 pedagogičky, ktoré zaradili medzi naj v celom kraji!

Ako budete spomínať na GAGLS, čo vám dala táto škola?

Ak by som si znova mala vybrať strednú školu, opäť by som si zvolila GAGLS. Spoznala som tu veľa skvelých ľudí, či už kamarátov alebo učiteľov, a taktiež si myslím, že ma výborne pripravilo na vysokú školu.

Ako najradšej trávite svoj voľný čas, čo vaše záľuby?

Časť voľného času venujem štúdiu. Avšak rada si zahrám aj na klavíri alebo gitare, prečítam dobrú knihu alebo sa zahrám so svojim psíkom. No z času na čas je dobré aj také leňošenie (smiech).

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM