Rôzne

Humenské učiteľky za svoju prácu zožali uznanie: 2 pedagogičky, ktoré zaradili medzi naj v celom kraji!

Na veľkej scéne Divadla J. Záborského sa v pondelok konalo slávnostné ukončenie školského roka v Prešovskom samosprávnom kraji (PSK). Pri tejto príležitosti župa ocenila najúspešnejších pedagogických pracovníkov. A nechýbajú medzi nimi ani dve učiteľky z Humenného.

Ilustračný obrázok k článku Humenské učiteľky za svoju prácu zožali uznanie: 2 pedagogičky, ktoré zaradili medzi naj v celom kraji!
Zdroj: TASR

Spolu 20 pedagógov z celého kraja získalo plaketu Jána Ámosa Komenského – Sophista pro regione – učiteľ múdrosti pre región. „Návrhy na ocenenie posielali riaditelia škôl a o ocenení rozhodovali členovia Územnej školskej rady,“ uviedla hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková. Medzi laureátmi sú učitelia z okresov Prešov (5), Poprad (3), Bardejov (2), Humenné (2), Medzilaborce (2), Levoča, Kežmarok, Sabinov, Stará Ľubovňa, Snina a Svidník.

Zaostrili sme na ocenené pedagogičky práve z nášho mesta. Prestížnu plaketu získala učiteľka na Strednej odbornej škole polytechnickej Marta Toryosová a rovnako tak aj učiteľka na Strednej zdravotníckej škole Gabriela Závadská.

Marta Tornyosová vyučuje odborné stavebné predmety a pôsobí ako vedúca predmetovej komisie týchto predmetov. „Ako členka odbornej komisie pri Ministerstve výstavby a regionálneho rozvoja sa podieľala na vypracovaní učebných osnov v odbore stavebníctvo. Bola aj dlhoročnou členkou komisie SOČ od regionálnej až po celoslovenskú úroveň,“ informuje PSK s tým, že základom práce tejto pedagogičky je profesionálnosť, kreatívnosť, ale tiež obetavosť a ústretovosť.

Gabriela Závadská pôsobila 14 rokov ako riaditeľka školy a zaslúžila sa o dokončenie výučbovej časti školy a rekonštrukciu školského internátu. Pod jej taktovkou vznikol a dodnes vychádza školský časopis Sestrička. „S entuziazmom sa zapája aj do projektov školy Modernizácia vzdelávacieho procesu na stredných školách či Zvyšovanie kvality vzdelávania s využitím elektronického testovania. Aktívne spolupracuje so Slovenským červeným krížom a v rámci dobrovoľníckej činnosti zapája žiakov do projektu Pomáhame potravinami,“ uvádza sa v zdôvodnení PSK.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM