Tomáš Šuhajda Rôzne

Humenská kapela .STEPASIDE. má nový videoklip: Skvelé zábery z ich európskeho dobrodružstva!

Pre kapelu .STEPASIDE. bol vlaňajší rok mimoriadne významným. Po 10 rokoch vydaný prvý album a následne aj európske turné hovoria za všetko... A práve z koncertov po Európe pochádzajú aj zábery v ich novom videoklipe k skladbe Retrace.

Ilustračný obrázok k článku Humenská kapela .STEPASIDE. má nový videoklip: Skvelé zábery z ich európskeho dobrodružstva!
Zdroj: YouTube.com

Porozprávali sme sa s Humenčanom Mirom Seleckým, spevákov a gitaristom skupiny .STEPASIDE., ktorej hudbu si obľúbia najmä priaznivci štýlov ako alternative rock či post hardcore.

Vo videoklipe môžeme vidieť zábery z vášho minuloročného európskeho turné po mestách v Anglicku, Nemecku či Českej republike. Za 16 dní 12 koncertov… Museli to byť bláznivé dva týždne, ako si na ne spomínate?

Bláznivé veruže boli :). Z fyzického hľadiska bolo turné nesmierne náročné – 16 dní na cestách, minimum spánku, či neustále nakladanie a vykladanie aparatúry. To všetko však prevyšovali parádne momenty so skvelými ľuďmi a na skvelých miestach. Pokiaľ nám to dovoľoval čas, snažili sme sa vychutnať si niektoré mestá aj návštevou ich pamätihodností. Konkrétne šlo o Prahu, resp. anglický Gloucester, kde sme mali možnosť obzrieť si napríklad priestory úchvatnej katedrály, v ktorej sa mimochodom natáčali niektoré filmové scény z Harryho Pottera. Celé turné by som jednoducho označil za jednu úžasnú kompiláciu zážitkov, ktoré sa vám vryjú do pamäti navždy a nedá mi nespomenúť, že za to všetko vďačíme našim kamarátom z košickej kapely Retarded Fish, ktorí všetko zariadili a vzali nás na toto dobrodružstvo so sebou.

V ktorom meste sa vám hralo úplne najlepšie a cítili ste najväčšiu spätnú väzbu publika na vašu hudbu?

Je ťažké vybrať si zo všetkých dvanástich koncertov úplne najlepší, pretože každý bol svojim spôsobom výnimočný. Odlišovali sa aj typologicky, keďže šlo nielen o klasické klubové koncerty, ale tiež festival ba dokonca skateboardingovú open air súťaž. Potešilo nás, že všade nás ľudia prijali veľmi milo. Ak by som však mal vybrať top trojicu miest, čo sa týka atmosféry, tak by to bol Gloucester, kde sa zišla partia ľudí, ktorí v publiku stvárali miestami až šialené kúsky, ďalej Praha a Londýn. V týchto dvoch hlavných mestách máme totiž niekoľko kamarátov z Humenného, ktorí nás prišli podporiť. Vytvorili nám skvelú atmosféru a keď sa človek cíti v Prahe, či Londýne ako doma, tak to už je čo povedať :).

Minulý rok ste vydali po desiatich rokoch fungovania debutový album. Zmenil sa výrazne život kapely po tomto míľniku?

Myslím, že môžeme jednoznačne povedať, že vydanie nášho debutového albumu The Point of Expression a turné, o ktorom sa bavíme, sú najvýznamnejšími udalosťami v doterajšom pôsobení našej kapely. Nepovedal by som, že sa tým život kapely výrazne zmenil. Označil by som však tieto skutočnosti za akýsi odrazový mostík pre naše ďalšie pôsobenie. Je pre nás dôkazom, že nič nie je nemožné, ak človek neprestane snívať, ale predovšetkým poctivo a úprimne robiť to, čo má z celého srdca rád. Takisto je to veľmi príjemný pocit, keď si uvedomíte, že ste tu v podobe albumu niečo po sebe zanechali, dôležité je však nezaspať na vavrínoch a pokračovať v rozbehnutej ces­te.

Aké sú vaše najbližšie plány? Blíži sa leto, rôzne akcie, festivaly… Viete už povedať, kde napríklad sa predstavíte?

Ako už bolo povedané, debutom The Point of Expression sa v podstate uzavrela desať rokov trvajúca kapitola. My sme sa však krátko na to rozhodli rozpísať novú a po návrate z turné sme sa pustili do prípravy nových songov pre náš druhý album. Konkrétne pôjde o 6 piesňové EP, ktoré sme koncom februára začali nahrávať v štúdiu s názvom Na jazere a už sa nevieme dočkať, kedy bude môcť ísť medzi ľudí. Aj k nemu plánujeme natočiť nejaký ten videoklip. Koncerty sú zatiaľ naplánované na 10. apríla v košickom Collosseu a 24. apríla v humenskom Nostalgia Music Pube, avšak budeme sa snažiť, aby ich v blízkej budúcnosti pribudlo oveľa viac.

Prečítajte si tiež:

Krstila humenská kapela .STEPASIDE.: Na svete je ich debutový album! VIDEO

.STEPASIDE. - Retrace
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM