Tomáš Šuhajda Rôzne

Hlavná tribúna na futbalovom štadióne: Koľko bude stáť zbúranie jej oceľovej časti?

Počas uplynulého týždňa sa začalo s ďalšími búracími prácami na futbalovom štadióne v Humennom. Konečný cieľ? Zrovnať hlavnú tribúnu so zemou. Tu sú nové informácie.

Ilustračný obrázok k článku Hlavná tribúna na futbalovom štadióne: Koľko bude stáť zbúranie jej oceľovej časti?
Zdroj: Dnes24.sk

Aj keď pôvodne chcela humenská radnica v rámci rekonštrukcie futbalového štadióna hlavnú tribúnu ponechať, všetko je inak. Futbalový zväz ako spolufinancovateľ projektu podľa slov primátorky Jany Vaľovej trval na jej zbúraní.

Ako pre spravodajský portál Humenné 24 uviedla špecialistka pre styk s verejnosťou z tlačového referátu Mestského úradu Michaela Dochánová, počas uplynulého týždňa si víťazná firma verejného obstarávania pripravila stavenisko a začala so samotnými búracími prácami.

Prečítajte si tiež: AUTENTICKÉ VIDEO: Hlavnú tribúnu na futbalovom štadióne už rovnajú so zemou!

„Aktuálne sa demoluje kovová časť tribúny demolačným bagrom. Demolácia sa uskutočňuje ručným rozoberaním a ťažkou technikou, presne tak, ako je to v projekte,“ priblížila Dochánová.

Náklady na realizáciu búracích prác boli podľa jej slov vyčíslené na sumu 53 116 eur. „V rámci verejného obstarávania ponúkla víťazná firma za zbúranie oceľovej časti tribúny 39 600 eur,“ doplnila M. Dochánová.

21. septembra 2016: Stav búrania hlavnej tribúny
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM