Rôzne

Zverejnili výsledky monitoru: Humenskí deviataci medzi najlepšími na Slovensku!

Tohtoroční deviataci obstáli v Testovaní 9 horšie ako ich spolužiaci minulý rok. Klesol aj počet žiakov, ktorí dosiahli z matematiky aj slovenčiny 90 percent a viac. Nás však teší fakt, že v oboch predmetoch skončili medzi najlepšími v rámci celého Slovenska žiaci z Humenského okresu!

Ilustračný obrázok k článku Zverejnili výsledky monitoru: Humenskí deviataci medzi najlepšími na Slovensku!
Zdroj: TASR

Testovanie 9–2014 písalo 12. marca viac ako 42 000 deviatakov na 1448 základných školách. Z toho takmer 2900 žiakov bolo zo škôl s vyučovacím jazykom maďarským.

Tzv. monitor z matematiky napísali žiaci tento rok priemerne na 54,67 percenta, vlani tento výsledok presiahol 60 percent. Najlepšie sa v tomto predmete darilo žiakom v okresoch Kysucké Nové Mesto, Medzilaborce, Snina, Bratislava I, Sobrance a Humenné. Výrazne horšie ako je celoslovenský priemer napísali testy z matematiky v okresoch Veľký Krtíš, Gelnica, Rimavská Sobota, Rožňava, Trebišov, Levoča, Lučenec, Revúca a Krupina.

Priemerný výsledok zo slovenčiny bol tento rok na úrovni 62 percent, vlani to bolo 67,51 percenta. Výrazne lepšie ako celonárodný priemer napísali testy zo slovenčiny v okresoch Bratislava I, Bratislava IV a Humenné. Naopak, výrazne horšie dopadli deviataci v okresoch Gelnica, Trebišov, Rožňava, Revúca, Veľký Krtíš, Rimavská Sobota, Poltár, Levoča, Svidník.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM