Rôzne

ZŠ Kudlovská s novými žiakmi: Zo zahraničia dorazilo do Humenného 17 študentov

Zahraniční študenti zo štyroch krajín Európy sa na niekoľko dní stanú žiakmi Základnej školy Kudlovská v Humennom. Čo ich tu čaká?

Ilustračný obrázok k článku ZŠ Kudlovská s novými žiakmi: Zo zahraničia dorazilo do Humenného 17 študentov
2
Galéria
Zdroj: MsÚ Humenné

Sedemnásť študentov zo zahraničia dorazilo do Humenného v rámci projektu Erasmus. „Táto cezhraničná spolupráca medzi školami v Humennom funguje už niekoľko rokov. Aktuálne v spolupráci so ZŠ Kudlovská navštívili naše mesto 17 študenti a 12 učitelia z Turecka, Španielska, Talianska a Holandska. Hlavným koordinátorom celého projektu je práve škola z Holandska,“ priblížila Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

Doplnila, že v rámci projektu Starať sa a ochraňovať prírodu sa zahraniční študenti oboznámia s environmentálnou problematikou ako je napríklad globálne otepľovanie, znečistenie či nedostatok energie, a tiež spoznajú prírodné poklady našej krajiny, kultúrne dedičstvo, prírodné krásy, starobylé budovy a rekreačné oblasti.

„Zároveň sa zoznámia s novými vyučovacími prístupmi, ktoré študentov nielen vzdelajú, ale pomôžu im pripraviť sa na úlohu aktívnych občanov Európskej únie,“ dodala M. Dochánová.

A zahraničných študentov a učiteľov privítali aj na pôde miestneho Mestského úradu. Pozrite si foto.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

FOTO: Na pôde Mestského úradu privítali zahraničných študentov a učiteľov
2
Galéria
Zdroj: MsÚ Humenné
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM