Rôzne

ZŠ Kudlovská hostila zahraničných študentov: Aha, čo všetko v Humennom zažili

Niekoľko dní strávili v Humennom zahraniční študenti a odniesli si odtiaľto nemálo zážitkov. Veď pozrite si to aj rovno na fotkách.

Ilustračný obrázok k článku ZŠ Kudlovská hostila zahraničných študentov: Aha, čo všetko v Humennom zažili
13
Galéria
Zdroj: ZŠ Kudlovská

Základná škola Kudlovská hostila v uplynulých dňoch 16 žiakov a 12 učiteľov zo zahraničia a to v rámci projektu Erasmus – Buď zodpovedný a chráň prírodu. A čo všetko videli a zažili v Humennom či okolí?

V prvý deň zavítali po prehliadke školy na tunajší mestský úrad, kde boli prijatí primátorom. „Nasledovala prehliadka humenského zámku, skanzenu a popoludňajšie aktivity zamerané na zoznamovanie a predstavovanie jednotlivých škôl, miest, krajín,“ priblížila Adriana Janošová zo ZŠ Kudlovská.

V ďalšie dni sa zúčastnili Bibliotéky, výletu k vodnej nádrži Starina a navštívili aj Opálové bane na území Slanských vrchov a Belianskú jaskyňu vo Vysokých Tatrách. Jedno popoludnie strávili napríklad na ranči v Kamienke a zoznámili sa aj s humenským kostolom Všetkých svätých.

Na vlastné oči si pozreli kanisterapiu, medzinárodný stolnotenisový turnaj a do školy zavítal aj hrnčiarsky majster z Pozdišoviec.

„Naši zahraniční spolužiaci sa stali súčasťou našich rodín, našich školských lavíc a našimi kamarátmi,“ poznamenala A. Janošová.

A pobyt zahraničných študentov v Humennom si môžete pozrieť aj v pripojenej fotogalérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

FOTO: Čo videli a zažili zahraniční študenti počas dní strávených v Humennom?
13
Galéria
Zdroj: ZŠ Kudlovská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM