Rôzne

Zoznámte sa s ňou: Dedina, ktorej hlasovanie prinieslo titul najkrajšia v Humenskom okrese

Zavítali sme do obce, ktorá v našom online hlasovaní o najkrajšiu dedinu okresu Humenné bodovala najviac. Zoznámte sa s ňou prostredníctvom zaujímavostí aj záberov.

Zdroj: Dnes24.sk

Od mesta Humenné je vzdialená len osem kilometrov. Reč je o Slovenskej Volovej, ktorá v hlasovaní na našom portáli o najkrajšiu dedinu v Humenskom okrese získala najväčší podiel hlasov. Unikli vám výsledky hlasovania? Nájdete ich tu.

Vráťme sa však teraz k tejto dedine, ktorá sa v listinách po prvý raz vyskytuje v roku 1451. Ako nám prezradili z miestneho obecného úradu, predpokladá sa, že obec založili obyvatelia z Ohradzian ako Ekermezew. Neskôr niesla aj názvy ako Tótt Wolowa (1773), Wolowé (1808), Slovenská Voľová (1920) až napokon sa dodnes ustálil názov Slovenská Volová.

„Motiváciou ľudového názvu obce mohlo byť pravidelné pasenie volov,“ poznamenali pre náš portál z obecného úradu.

V Slovenskej Volovej sa nachádza obecný úrad, predajňa či materská škola. „Dominantou chotára s rozlohou 866 hektárov je rímskokatolícky kostol Navštívenia Panny Márie, ktorý bol postavený v rokoch 1969 – 1975,“ uviedli pre náš spravodajský portál z obecného úradu.

Dedina má tiež rekreačnú oblasť – Rybníky Slovenská Volová, s pekným prostredím a možnosťou chytania rýb. Nachádza sa tam približne 80 rekreačných chát.

Ako nám ďalej priblížili na obecnom úrade, v poslednom období obec zrealizovala významné investičné akcie ako chodník, námestie v obci či rekonštrukcia Domu smútku.

„Obec má rozbehnutý projekt – Výstavba Komunitného centra v obci, zapojila sa do výzvy na projekt: Zlepšenie prístupu MRK – Výstavba a rekonštrukcia miestnej infraštruktúry. V tomto projekte čakáme na schválenie, resp. neschválenie daného projektu,“ doplnili na margo aktuálneho diania.

Prejdite sa dedinou Slovenská Volová prostredníctvom našej fotogalérie či videa.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

V OBRAZOCH: Toto je ona, podľa ankety najkrajšia dedina v Humenskom okrese
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM