Tomáš Šuhajda Rôzne

Známa humenská budova je na predaj: Na koľko ohodnotil znalec Červený dom?

Vihorlatské osvetové stredisko v Humennom sa už pred časom zlúčilo s Vihorlatským múzeom a zamestnanci sa z neho presťahovali do kaštieľa. Teraz je budova, Humenčanmi ľudovo nazývaná ako Červený dom, na predaj.

Ilustračný obrázok k článku Známa humenská budova je na predaj: Na koľko ohodnotil znalec Červený dom?
Zdroj: Dnes24.sk

Zlúčenie týchto dvoch organizácií v zriaďovateľskej pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraj (PSK) nadobudlo platnosť 1. júla 2015. Vihorlatské osvetové stredisko zaniklo a Vihorlatské múzeum sa stalo právnym nástupcom, na ktorého prešli práva a povinností. Dôvodom zlúčenia mala byť racionalizácia.

Poslanci PSK na svojom poslednom zasadnutí odklepli obchodnú verejnú súťaž, prostredníctvom ktorej sa bude hľadať nový majiteľ tejto pre kraj prebytočnej budovy. Ako sa píše v uznesení zo zasadnutia, všeobecná hodnota nehnuteľného majetku stanovená znaleckým posudkom predstavuje 385 000 eur. Z toho čiastku 86 872 eur tvoria pozemky, zvyšok samotná stavba s príslušenstvom.

Ponúknutá kúpna cena za prevádzaný nehnuteľný majetok má byť minimálne vo výške stanovenej znaleckým posudkom, uvádza sa ďalej v prijatom uznesení. Kritériom pri vyhodnotení ponúk bude ponúkaná kúpna cena a podnikateľský zá­mer.

Červený dom je na predaj
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM