Rôzne

Živým vianočným stromom na humenskom námestí odzvoní: Toto ich má nahradiť!

V období Vianoc sa už roky striedajú na humenskom námestí živé vianočné stromy. Po novom by ich mal však nahradiť taký, čo tam bude inštalovaný každoročne.

Ilustračný obrázok k článku Živým vianočným stromom na humenskom námestí odzvoní: Toto ich má nahradiť!
Zdroj: Dnes24.sk

Na ostatnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Humennom rokovali mestskí poslanci aj o rozpočtovom opatrení Technických služieb mesta Humenné a teda o presune rozpočtových finančných prostriedkov.

Okrem iných záležitostí sa tento rokovací bod týkal aj vianočného stromčeka, ktorý je každoročne súčasťou vianočnej výzdoby na Námestí slobody pred Domom kultúry. Kým doposiaľ sa na námestí striedali živé stromy, podľa predložených materiálov chcú Technické služby zakúpiť umelý vianočný stromček, ktorý by ich mal nahradiť a to v cene 8 600 eur.

„Technické služby mesta Humenné majú stále väčšie problémy pri obstaraní vhodného vianočného stromčeka na námestie. Ako vhodné riešenie sa javí kúpa umelého stromčeka s kompletnou svetelnou výzdobou,“ uvádza sa v dôvodovej správe.

Nie všetkým poslancom sa návrh pozdával. Proti vyčleneniu peňazí na nákup takéhoto vianočného stromčeka bol Jozef Babják, podľa jeho slov sa navyše občania nemusia stotožniť s tým, že prirodzený živý stromček nahradí kovový.

Podľa riaditeľa TS Milana Kuruca sa však toto riešenie javí s perspektívou do budúcna ako najvýhodnejšie. Doplnil, že žiadne kovové súčasti takéhoto stromčeka nebude vidno.

Umelý stromček má byť 10 metrov vysoký, kužeľovitého tvaru a s priemerom na základni 5 metrov.

Presun rozpočtových finančných prostriedkov, v rámci ktorého sa počíta aj s nákupom spomínaného umelého vianočného stromčeka, Mestské zastupiteľstvo schválilo.

Foto: ilustračné

Stotožňujete sa s umelým stromčekom na humenskom námestí?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM