Michala Halásová Rôzne

Sneženie v našom kraji: Ako to aktuálne vyzerá na cestách?

Zima ani v polovici marca podľa všetkého nehovorí zbohom. Ráno nás opäť prekvapila snehom, na niektorých miestach v kombinácii s dažďom. Prinášame vám aktuálne informácie z ciest v našom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Sneženie v našom kraji: Ako to aktuálne vyzerá na cestách?
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Všetky cesty na území Prešovského samosprávneho kraja sú momentálne zjazdné, sneženie evidujú cestári v okolí Chminianskej Novej Vsi, Lipian, Popradu a Starej Ľubovne. Dážď so snehom prevláda v okolí Záborského a Nižnej Šebastovej. „Miestami sa môže v celom kraji vyskytnúť slabý vietor, čerstvý vietor je v okolí Prešova a Lipian, tiež v oblasti Humenného a Starej Ľubovne,“ skonštatoval dispečer Správy a údržby ciest PSK Tomáš Lažo.

Väčšina ciest 1. triedy je podľa neho mokrá, kašovitá vrstva snehu do dvoch centimetrov je v okolí Bardejova, na horských priechodoch Vernár, Podspády, na Pustom Poli a tiež v okolí Obručného.

Ako Lažo doplnil: "Väčšina ciest 2. triedy je taktiež mokrá, vrstva kašovitého snehu do dvoch centimetrov je na ceste pri obci Starina, tiež v oblasti Vysokých Tatier, na cestách pri Klenove, na Magure a tiež v okolí Červeného Kláštora.“

Na cestách 3. triedy sa môže miestami objaviť kašovitá, resp. utlačená vrstva snehu od jedného do piatich centimetrov. Cestári počas noci posypali takmer 900 kilometrov ciest, chemickým posypom upravili približne 2000 kilometrov ciest a prepluhovali vyše 6000 kilometrov ciest. Vo všetkých strediskách bolo nasadených 70 kusov techniky.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM