Tomáš Šuhajda Samospráva

Zelená hliadka v akcii už od 1. augusta: Toto budú jej úlohy

Od 1. augusta plánuje samospráva uviesť do života Zelenú hliadku, ktorá bude vypomáhať mestským policajtom. Aké budú jej úlohy vysvetľuje prednosta mestského úradu Ondrej Bartko.

Ilustračný obrázok k článku Zelená hliadka v akcii už od 1. augusta: Toto budú jej úlohy
Zdroj: Webnoviny.sk

„Nebudú to mestskí policajti, ale s mestskou políciou budú úzko spolupracovať. Označení budú minimálne rukávnikom Zelenej hliadky a ich úlohou bude napríklad komunikácia s občanmi, upozorňovanie na nepokosené pozemky súkromných vlastníkov, kontrola majiteľov psov či monitoring dlhodobo stojacich automobilov – vrakov a zisťovanie ich majiteľov," informoval Bartko.

Zelená hliadka by mala mať podľa jeho slov zároveň na starosti kontrolu školských areálov a mestského cintorína. V zimnom období bude upozorňovať na veľké množstvo snehu na strechách, visiace cencúle ohrozujúce chodcov ako aj neodpratané komunikácie. V jarnom období sa bude podieľať napríklad na odhaľovaní nelegálneho vypaľovania porastov.

Samospráva si od vytvorenia spomínanej pešej hliadky sľubuje zefektívnenie činností Mestskej polície, ktorá trpí v súčasnosti nedostatkom policajtov. Bartko v tejto súvislosti poznamenal, že rady Mestskej polície rozšíria v budúcnosti možno práve niektorí z členov novovytvorenej Zelenej hliadky.

TU nájdete prvú informáciu o zriadení Zelenej hliadky, ktorú sme vám priniesli včera.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM