Veronika Hunyadiová Správy

Zdieľané bicykle sa ujali: Humenčania za mesiac najazdili dvetisíc kilometrov

V prvý mesiac prázdnin bol o zdieľané bicykle veľký záujem.

Ilustračný obrázok k článku Zdieľané bicykle sa ujali: Humenčania za mesiac najazdili dvetisíc kilometrov
Zdroj: Mesto Humenné

Požičovňa bicyklov sa v Humennom stala populárnou. Služba bikesharing je dostupná od konca júna a využili ju už stovky Humenčanov.

Odstavené aj premávajúce sa bielo-červené bicykle je možno vidieť po celom meste, k dispozícii je 40 mechanických bicyklov. Mesto na svojom webe zverejnilo štatistiky využívania za uplynulý mesiac.

V júli Humenčania urobili na bicykloch 1 539 jázd, pričom priemerný denný počet bol 50 jázd. V prvý prázdninový mesiac boli bicykle v teréne 221 hodín a 41 minút. Celkovo sa na nich odkrútilo 1 930 kilometrov. Priemerné trvanie jazdy bolo 8 minút a 38 sekúnd. Podľa štatistík bola priemerná dĺžka trasy 1,2 kilometra.

Obľúbená služba

Princíp využívania služby je jednoduchý a rýchly – prostredníctvom aplikácie ANTIK SmartWay si záujemca nájde voľný bicykel, odomkne ho, odvezie sa na potrebné miesto, odstaví ho a mechanicky uzamkne. Na záver zaplatí, čo prejazdil.

Všetky bicykle majú GPS navigačný systém a centrála spoločnosti vidí, ktoré sú v prevádzke. Zároveň sú navrhnuté špeciálne na prevádzku v meste a majú bezdušové kolesá, na ktorých nie je možné dostať defekt. Prípadnú chybu alebo poruchu je možné nahlásiť prostredníctvom aplikácie. Každý užívateľ bicykla je povinný dodržiavať pravidlá cestnej premávky.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM