Samospráva

ZÁZNAM: Primátorka a poslanci zložili sľuby. Pozrite si tváre, ktoré budú 4 roky rozhodovať o Humennom

V pondelok sa oficiálne ujali svojich funkcií staronová primátorka Humenného Jana Vaľová (Smer-SD) a zvolení mestskí poslanci. Pozrite si vo VIDEU tváre, ktoré budú počas najbližších štyroch rokov rozhodovať o Humennom.

Ilustračný obrázok k článku ZÁZNAM: Primátorka a poslanci zložili sľuby. Pozrite si tváre, ktoré budú 4 roky rozhodovať o Humennom
Zdroj: Dnes24.sk

Väčšinu v mestskom zastupiteľstve vytvorili 12 poslanci za stranu SMER-SD. Šiesti poslanci vytvorili Klub Za demokratické Humenné. Ostatné strany či koalície reprezentujú v humenskom MsZ jeden až dvaja poslanci. Do zastupiteľského zboru sa neprebojoval ani jeden nezávislý kandidát.

Najstarším poslancom humenského MsZ je 63-ročný Juraj Vaňo (SOĽ), najmladším Radovan Chovanec (Smer-SD), ktorý má 31 rokov. Z 24 kresiel obsadili deväť noví poslanci, pričom dvaja z nich nie sú úplnými nováčikmi, keďže v zastupiteľstve už v minulosti pôsobili.

Najdlhšie pôsobiacimi poslancami humenského MsZ, a to od roku 1994, sú Mária Cehelská (SOĽ) a Ivan Hopta (Úsvit). Ten získal v novembrových komunálnych voľbách najvyšší počet platných hlasov spomedzi všetkých novozvolených poslancov, a to 1834.

Zdroj: Dnes24.sk/TASR

8.12. 2014: Humenskí poslanci zložili sľuby
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM