Samospráva

Zaujímavosť z Humenného: Primátorka chce ľudí pozývať na kávu aj zákusok!

Humenská primátorka chce pravidelne pozývať ľudí na kávu a aj zákusok. A to dokonca priamo k sebe do kancelárie. O čo ide?

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavosť z Humenného: Primátorka chce ľudí pozývať na kávu aj zákusok!
Zdroj: Dnes24.sk

Humenská radnica spustila novú e-mailovú schránku podnety(zavináč)hu­menne.sk, na ktorú môže každý obyvateľ mesta nahlasovať akýkoľvek svoj podnet. Taký, čo by mohol viesť k skvalitneniu prostredia, kde žije.

Podľa slov primátorky Humenného Jany Vaľovej radnica privíta od občanov každý rozumný návrh na to, kde by sa mohla opraviť cesta alebo chodník, kde by mali pribudnúť detské ihriská, oddychové zóny alebo nové parkovacie miesta.

Dokonca uviedla, že zo všetkých prijatých mailov, kde bude uvedené meno a adresa, pravidelne vyžrebuje poltucet Humenčanov, ktorých potom spolu pozve na kávu a zákusok k sebe do kancelárie.

Prečítajte si tiež: Primátorka o investičnom roku 2016: Na čo je Vaľová veľmi hrdá? VIDEOZÁZNAM

Sto ľudí, sto chutí

Primátorka očakáva, že počas prvých dní fungovania tejto schránky budú aktívni najmä obyvatelia nášho najstaršieho Sídliska I, kde sa budú už onedlho realizovať viaceré investície.

„Vynasnažíme sa urobiť všetko, čo bude v našich silách, aby sme mohli zrealizovať čo najviac podnetov, ktoré nám prídu od našich obyvateľov," povedala Vaľová. Upozorňuje však, že aj v Humennom platí, že sto ľudí má sto chutí.

Príklad z minulosti

„Aj v minulosti sme riešili prípady ľudí v tom istom bloku, kde jedni niečo chceli a iní o tom nechceli ani len počuť. Spomínam si napríklad na situáciu, že na ulici 1. mája nám 70 ľudí donieslo svoje podpisy, že tam chcú nové parkovacie miesta medzi blokmi. A o dva dni na to k nám prišla ďalšia petícia, tentoraz 130 ľudí, ktorí to nechceli dopustiť,“ uviedla primátorka.

Prečítajte si tiež: Nový futbalový stánok v Humennom: Čo chce mesto stihnúť ešte v tomto roku?

Najväčšie šance podľa Vaľovej budú mať na realizáciu tie návrhy a podnety, ktoré bude chcieť čo najviac ľudí a zároveň budú s nimi stotožnení aj bytoví dôverníci zastupujúci obyvateľov daných okrskov. „O všetkých návrhoch budeme viesť odbornú diskusiu,“ doplnila.

Na snímke: Jana Vaľová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM