Rôzne

Zaujímavé plány s vlakom jazdiacim z Humenného: Jeho trasu chcú predĺžiť do Viedne!

Železničná spoločnosť prezradila svoj plán, ktorý môže zaujať nemálo Humenčanov. Dočkáme sa vlaku jazdiaceho z Humenného priamo až do Viedne?

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavé plány s vlakom jazdiacim z Humenného: Jeho trasu chcú predĺžiť do Viedne!
Zdroj: TASR

Podľa Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) stúpa záujem o nočnú prepravu vlakmi, pričom obľuba nočákov rastie najmä v medzištátnej doprave. „Počet cestujúcich v lôžkových a ležadlových vlakoch v medzištátnej doprave ZSSK medziročne narástol o 10,5 %,“ upresnil hovorca Tomáš Kováč.

Najobľúbenejšou nočnou traťou je pritom podľa jeho slov Humenné – Košice – Praha, ktorá za január až august 2017 dosiahla na úseku Košice – Praha priemerné využitie vozňa až 73 %.

Medzinárodné nočné vlaky jazdiace z Humenného majú konečnú zastávku výlučne v Česku, no to by sa mohlo zmeniť. „ZSSK neustále analyzuje záujem cestujúcich o jednotlivé trate a v budúcnosti preto plánuje predĺžiť trasu nočného vlaku Humenné – Bratislava až do Viedne,“ uviedol Tomáš Kováč.

ZSSK v utorok zároveň odprezentovala nový ležadlový vozeň, ktorý zaradila na nočný vlak vo vnútroštátnej doprave z Humenného do Bratislavy naspäť. Súčasťou takéhoto vozňa je mobilná plošina, bezbariérová toaleta a bezbariérové kupé.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM