Rôzne

Zaujímavá cifra z humenskej pôrodnice: Tipnite si, koľko dvojčiat tam vlani prišlo na svet

V humenskej pôrodnici sa v minulom roku narodili aj viaceré dvojčatá. Tipnete si správne, koľko ich tam prišlo vlani na svet?

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavá cifra z humenskej pôrodnice: Tipnite si, koľko dvojčiat tam vlani prišlo na svet
Zdroj: TASR

V Nemocnici Svet zdravia Humenné prišlo počas minulého roku na svet 570 detí. Humenská pôrodnica uskutočnila 557 pôrodov, čo je v porovnaní s predošlým rokom mierny nárast. Chlapcov pritom prišlo na svet 287, dievčat 283. Informovala o tom Jana Fedáková zo skupiny Svet zdravia.

V niektorých rodinách pritom počas uplynulého roka zavládla dvojnásobná radosť. „Trinásť mamičiek si domov z pôrodnice odnieslo aj dvojičky,“ uviedla Fedáková.

Humenská nemocnica zaviedla od septembra minulého roku novú tradíciu. Raz mesačne, zväčša v prvý utorok v mesiaci, majú budúce mamičky príležitosť navštíviť pôrodnicu, pozrieť si jej priestory a na stretnutí s primárom sa pýtať na to, čo ich zaujíma.

„Viacero mamičiek nemá dostatok informácií o samotnom pôrode, možnostiach, ktoré nemocnica ponúka, nepozná priestory pôrodnice a personál. Aj to prispieva k obavám z príchodu dieťatka na svet, ktoré mamičky majú. Na týchto stretnutiach im chceme preto pomôcť odbúrať stres. Mamičky sa môžu opýtať na čokoľvek, čo ich bude zaujímať, zoznámiť sa s personálom, ktorý sa o nich bude starať a zároveň si pozrieť priestory. Keď tak príde deň pôrodu, budú už prichádzať do známeho prostredia, medzi ľudí, ktorých poznajú a budú vedieť, čo ich čaká,“ vysvetlil primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia humenskej nemocnice Ladislav Hamadej.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Prvým bábätkom roka 2019 v Humennom sa stal Štefan. Zoznámte sa s ním prostredníctvom fotogalérie.

Prvým dieťatkom roka 2019 v Humennom sa stal malý Štefan: Toto je on
1
Galéria
Zdroj: Svet zdravia

Titulné foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM