Samospráva

Záujem Zemplínčanov o voličské preukazy: Najviac žiadostí riešili v Humennom

Tisícky Zemplínčanov sa rozhodli zúčastniť na tohtoročných prezidentských voľbách mimo svojho trvalého bydliska. V tejto súvislosti požiadali príslušné samosprávy o vydanie voličského preukazu.

Ilustračný obrázok k článku Záujem Zemplínčanov o voličské preukazy: Najviac žiadostí riešili v Humennom
Zdroj: TASR

Na základe preukazu môže byť osoba, ktorej prináleží, zapísaná do zoznamu oprávnených voličov v ktoromkoľvek volebnom okrsku. V prípade záujmu ho vydávajú samosprávy súčasne pre obe kolá volieb prezidenta SR.

Pre prvé kolo volieb vydali v meste Humenné 940 a pre prípadné druhé kolo (29.3.) 852 voličských preukazov, informovala hovorkyňa radnice Michaela Slivková Kirňaková.

Pre prvé kolo vydali stovky voličských preukazov aj v okolitých mestách – Snina (433), Michalovce (785) či Vranov nad Topľou (431). V Trebišove vydali pre prvé kolo 353 voličských preukazov.

Voliť chcú aj študujúci v Česku

O vydanie preukazov požiadali mestá rôzni oprávnení voliči. „Zaujímavosťou je, že boli vydané aj voličom študujúcim v zahraničí, napríklad v Českej republike,“ uviedla hovorkyňa vranovskej radnice Eva Fedorňáková. Títo študenti sa chystajú odvoliť v niektorom zo západoslovenských okrskov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM