Správy

Záujem v Prešovskom kraji o očkovanie ešte stále je: Čo župa pripisuje nárastu?

Znovu sa očkovalo aj v obchodnom centre na Sekčove v Prešove. Vakcínu dostalo podľa informácií PSK až 303 záujemcov, pomohla aj bezplatná preprava.

Ilustračný obrázok k článku Záujem v Prešovskom kraji o očkovanie ešte stále je: Čo župa pripisuje nárastu?
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Záujem o jednodávkovú vakcínu Janssen podanú „z ulice“ pretrval aj počas uplynulého víkendu. Pred zimný štadión v Humennom sa prišlo zaočkovať takmer 300 ľudí, vakcínu proti ochoreniu Covid-19 podali aj imobilným občanom.

Spolu 512

„Túto službu v sobotu a nedeľu využilo v Humennom spolu 299 ľudí. V réžii Prešovského samosprávneho kraja (PSK) pokračovalo i očkovanie v obchodných centrách, kde sa počas nedele vyočkovalo spolu až 512 vakcín proti koronavírusu,“ uviedla Jeleňová.

Očkovanie z ulice v Humennom jednodávkovou vakcínou Janssen, ktoré je realizované v spolupráci Prešovského samosprávneho kraja a mesta Humenné, prebiehalo tento víkend počas soboty 25. septembra a v mierne skrátenom režime tiež v nedeľu 26. septembra.

Bezplatná preprava

Očkovací tím PSK pred zimným štadiónom na Chemlonskej ulici očkoval v samostatnom stane a za priaznivého počasia, čo sa podpísalo aj pod celkové čísla zaočkovaných.

„V sobotu ich bolo 163 a v nedeľu 136, pričom boli medzi nimi aj skupiny imobilných ľudí, pre ktorých bola v súčinnosti so Slovenským Červeným krížom – územný spolok Humenné zabezpečená bezplatná preprava na miesto očkovania,“ vysvetlila ďalej Jeleňová.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Spolu sa tak v Humennom tento víkend podalo 299 vakcín proti koronavírusu. Spolu s pilotným očkovaním spred dvoch týždňov bolo pred zimným štadiónom zaočkovaných už 756 záujemcov.

Rastúci záujem

V nedeľu 26. septembra sa znovu očkovalo aj v obchodnom centre na Sekčove, kde vakcínu dostalo podľa hovorkyne 303 záujemcov.

V ten istý deň sa do obchodného centra v Poprade prišlo zaočkovať 209 záujemcov.

„Posledné čísla zaočkovaných prostredníctvom očkovacej služby PSK naznačujú rastúci záujem o vakcínu proti ochoreniu COVID-19. Obyvatelia kraja využívajú možnosť rýchleho zaočkovania na počkanie najmä v súvislosti so zhoršujúcou sa situáciou spojenou s pandémiou koronavírusu a za účelom dochádzania do zamestnania za hranice Slovenska,“ povedala Jeleňová.

Neprehliadnite ani ďalšie aktuálne správy:

Prešovská župa preto plánuje v očkovaní v obchodných centrách aj z ulice v Humennom pokračovať tiež počas najbližšieho víkendu, pričom v teréne – priamo v obciach či firmách bude aj mobilná jednotka.

Už v interiéri

„V Humennom by malo byť očkovanie realizované znovu na frekventovanej Chemlonskej ulici vedľa známeho nákupného parku. Z priestorov pred zimným štadiónom by sa však očkovanie z dôvodu príchodu chladnejších dní malo presunúť už do interiéru v Mestskej športovej hale na Chemlonskej 7. Župa pre imobilných záujemcova aj plánuje zabezpečiť bezplatnú prepravu na očkovanie v spolupráci so Slovenským Červeným krížom – územný spolok Humenné,“ dodala na záver Jeleňová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM