Rôzne

Záujem o cestovanie vlakmi vrcholí: Na koľko percent sú obsadené spoje so smerom Humenné?

Záujem o cestovanie vlakmi Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) pred vianočnými sviatkami ale aj po nich vrcholí. Ako sú aktuálne naplnené vlaky, o ktoré by mohli mať Humenčania najväčší záujem?

Ilustračný obrázok k článku Záujem o cestovanie vlakmi vrcholí: Na koľko percent sú obsadené spoje so smerom Humenné?
Zdroj: Dnes24.sk

Obsadenosť vlakov k 22. decembru 2015 (13:00)

Pred Vianocami

Zvýšený záujem je o cestovanie diaľkovými dennými vlakmi najmä na trase Bratislava – Žilina – Poprad – Košice. Na stredu (23.12.) je predaných 60 % až 92 % miesteniek do vlakov počas dňa, najväčší záujem je o rýchliky popoludní. Vybrané spoje už majú na niektorých medzistaničných úsekoch vypredanú kapacitu pre bezplatnú prepravu, ZSSK preto odporúča využitie posilových vlakov.

Vysoký záujem je aj o nočné vlaky (prioritne radené z lôžkových a ležadlových vozňov) na linke Bratislava – Žilina – Košice, prípadne Bratislava – Zvolen – Košice a autovlak medzi Bratislavou a Humenným, pričom v stredu (23.12.) sú voľné už len posledné lôžka a ležadlá.

Na 90 % je obsadený aj medzinárodný povinne miestenkový spoj SuperCity Pendolino Košičan (Praha – Žilina – Košice) taktiež v stredu pred Štedrým dňom.

Po Vianociach

Pre cestovanie po sviatkoch (nedeľa 27.12.) majú diaľkové vlaky na trase Košice – Žilina – Bratislava voľných približne polovicu miest, na ostatných trasách je voľných ešte do 75 % miesteniek.

Nočné vlaky – lôžková a ležadlová kapacita z Humenného a Košíc do Bratislavy, sú však takmer vypredané.

Pred Silvestrom je ešte dostatok voľnej kapacity v IC vlakoch a aj diaľkových spojoch. IC vlaky v nedeľu (27.12.) a v nedeľu (3.1.2016) popoludní z Košíc do Bratislavy sú vypredané od 60 % do 88 %.

Informácie poskytla riaditeľka odboru komunikácie ZSSK Jana Morháčová.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM