Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Zatvoria ukrajinský priechod: Ako môžete prejsť hranicou?

Na hraničnom priechode Vyšné Nemecké - Užhorod prerušia prevádzku pracovísk nákladnej a osobnej dopravy. Motoristi môžu využiť v pondelok na slovensko-ukrajinskom pohraničí iný priechod.

Ilustračný obrázok k článku Zatvoria ukrajinský priechod: Ako môžete prejsť hranicou?
Zdroj: TASR

Na hraničnom priechode Vyšné Nemecké – Užhorod prerušia prevádzku pracovísk nákladnej a osobnej dopravy. K úplnému prerušeniu prevádzky dôjde v pondelok 27. júla, medzi 8. a 12. hodinou.

Zatvoria hraničný priechod

Uzavretie si vyžiadala prebiehajúca rekonštrukcia priechodu, na ktorej sa podieľa ťažká technika. V tento deň tu plánujú inštalovať nové energetické zariadenie, v dôsledku čoho vyradia z prevádzky informačné systémy.„Obmed­zenie sa týka všetkých pracovísk hraničného priechodu v osobnej a nákladnej doprave v oboch smeroch,“ informovala hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová.

Motoristi môžu využiť v pondelok na slovensko-ukrajinskom pohraničí iný priechod, Ubľa – Malyj Bereznyj. Má nepretržitú prevádzku. V čase od 8.00 do 20.00 h bude v prevádzke hraničný priechod Veľké Slemence – Mali Selmenci určený pre peších cestujúcich a cyklistov, ako aj železničný hraničný priechod Čierna nad Tisou – Čop podľa platného železničného grafikonu.

„V záujme vyhnúť sa zbytočným stresovým situáciám pri čakaní na hraničnom priechode aj pred a po uvedenej odstávke odporúčame všetkým cestujúcim a deklarantom, aby si prispôsobili svoj program a pre svoje cezhraničné aktivity si zvolili iný čas vybavenia. Ďakujeme za trpezlivosť a toleranciu počas prebiehajúcej rekonštrukcie,“ povedala Baloghová.

Rekonštrukcia za 1,73 milióna eur

Rekonštrukčné práce vo Vyšnom Nemeckom prebiehajú v rámci spoločného slovensko–ukrajinského projektu Modernizácia a rekonštrukcia hraničných priechodov na slovensko-ukrajinskej hranici, ktorý je implementovaný cez Program cezhraničnej spolupráce ENPI a spolufinancovaný Európskou úniou. Modernizácia priechodu, ktorá sa začala v apríli tohto roka, by nemala trvať dlhšie ako päť mesiacov. Vyžiada si približne 1,73 milióna eur.

Čítajte tiež:

V našom okrese sa bude ťažiť zemný plyn: Stane sa tak na TÝCHTO miestach!

Železničná trať na úseku Michalovce – Trebišov prešla obnovou: Investovali 2,4 milióna eur

V Michalovciach horeli autá: Pravdepodobne ich podpálili!

Výletná loď ponúka romantiku na Šírave: Vychutnajte si na FOTKÁCH pohľady, ktoré zažijete pri plavbe

V obľúbenom letovisku určite strhnú vašu pozornosť: Na Šírave po novom jazdia policajti na koňoch!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM