Krimi

Zásah hraničnej polície: V lese zadržali 18 cudzincov zo štyroch krajín

Príslušníci oddelenia hraničnej polície na východe Slovenska v uplynulých dňoch zadržali na slovensko-ukrajinskom pohraničí až osemnástich cudzincov z viacerých krajín. Niektorí z nich, podľa polície, prejavili úmysel požiadať o azyl v našej krajine.

Ilustračný obrázok k článku Zásah hraničnej polície: V lese zadržali 18 cudzincov zo štyroch krajín
Zdroj: TASR

Osemnásť cudzincov z rôznych krajín zadržali v týchto dňoch na slovensko-ukrajinskom pohraničí muži zákona. Časť z nich prejavila úmysel požiadať o azyl na Slovensku.

Ako informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Agnesa Kopernická, k zadržaniu deviatich Afgancov, šiestich Somálčanov, jedného Iračana a dvoch štátnych príslušníkov Sýrie došlo v pondelok 18. mája v lesnom poraste v katastri obce Beňatina, okres Sobrance. Slovenskí muži zákona spolupracovali podľa nej v tomto prípade s príslušníkmi Štátnej hraničnej služby Ukrajiny.

Zadržaní cudzinci nemali pri sebe žiadne doklady, preto ich polícia predviedla na oddelenie za účelom zistenia totožnosti. Zistilo sa, že vonkajšiu hranicu v smere z Ukrajiny na Slovensko prekročili neoprávnene mimo hraničného priechodu a na našom území sa zdržiavali neoprávnene.

Štyria Afganci po zadržaní prejavili záujem požiadať o azyl na území Slovenska, preto ich previezli do príslušného zariadenia, kde sa podrobia azylovej procedúre. „Štátny príslušník Iraku bol po vydaní rozhodnutia o zaistení eskortovaný do útvaru policajného zaistenia pre cudzincov za účelom jeho administratívneho vyhostenia. Ostatní cudzinci boli z územia SR administratívne vyhostení,“ uzavrela Kopernická.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM