Tomáš Šuhajda Rôzne Správy

Zasadnú do poslaneckej lavice. Súčasťou nového parlamentu budú aj traja Humenčania

Medzi úspešnými kandidátmi, ktorí sa vo voľbách uchádzali o kreslá v Národnej rade SR, sú aj traja Humenčania.

Ilustračný obrázok k článku Zasadnú do poslaneckej lavice. Súčasťou nového parlamentu budú aj traja Humenčania
Zdroj: TASR

Volebná sobota je za nami a poznáme oficiálne výsledky parlamentných volieb. Slováci v nich rozhodli o tom, kto bude najbližšie štyri roky sedieť v Národnej rade SR.

Medzi kandidátmi, ktorí sa uchádzali o kreslá v parlamente, nechýbali ani Humenčania. My sme sa teraz pozreli práve na to, ktorí z nich boli úspešní.

Na poslaneckú stoličku zasadnú Ján Mičovský a Tomáš Šudík z víťazného hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) a tiež bývalá humenská primátorka Jana Vaľová (Smer-SD).

Najviac preferenčných hlasov spomedzi všetkých Humenčanov, až 12 488, dostal práve prvý menovaný Ján Mičovský. Ten nevstupuje do neznámych vôd, na rovnakej stoličke sedel aj pred štyrmi rokmi.

Tomáš Šudík (5 146 preferen­čných hlasov) bude patriť medzi najmladších poslancov vôbec. „V klube Oľano máme traja mladí ľudia do 25 rokov. Verím, že partia mladých, šikovných ľudí pomôže Slovensku v pozitívnej zmene,“ uviedol v povolebnej reakcii.

Žiadnym nováčikom nebude okrem Mičovského ani Jana Vaľová (4 810 preferen­čných hlasov). „Krúžkovaním ste mi prejavili dôveru, ktorá ma v počte hlasov zaradila v kandidátke Smer-SD na 17. miesto. Je to pre mňa veľký záväzok,“ konštatovala bývalá humenská primátorka.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM