Rôzne

Zasadačka na mestskom úrade: Miesta poslaneckých stálic obsadili tentoraz mladí poslanci!

Mladí Humenčania odštartovali fungovanie svojho parlamentu. Až 24 mladých ľudí sa zapojilo do tohto zaujímavého projektu. A prvou úlohou bola voľba predsedu.

Ilustračný obrázok k článku Zasadačka na mestskom úrade: Miesta poslaneckých stálic obsadili tentoraz mladí poslanci!
Zdroj: Dnes24.sk

Iniciátormi projektu sú mladí Humenčania Martin Ruščanský a Frederik Gergeľ, ktorí vystupovali doteraz väčšinou pod značkou FreeMar ako organizátori športových ale aj spoločenských akcií pre humenskú mládež.

Cieľom projektu Mládežníckeho parlamentu je okrem iného oživiť mesto organizovaním koncertov, táborov, kultúrnych podujatí, plesov, športových hier či inými dobrovoľníckymi aktivitami. Podporiť by mal aj neformálne vzdelávanie a rozvíjať mimoškolskú činnosť.

Aj keď ide o aktivitu občianskeho združenia, mladí Humenčania sa budú snažiť aj o spoluprácu s miestnou samosprávou. Na ich prvom zasadnutí ich prišla pozrieť humenská primátorka Jana Vaľová, ktorá im spoluprácu prisľúbila.

Mládežnícky parlament má 24 poslancov, drvivá väčšina z nich sú stredoškoláci. Parlament si stihol zvoliť už aj svojho predsedu, so sedemnástimi hlasmi sa nim stal gymnazista Jakub Banik.

O činnosti tohto parlamentu vás budeme na Humenné24 informovať, mladým poslancom držíme prsty!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM