Správy

Zariadenie pre seniorov v Snine obnovuje návštevy. Platia však prísne podmienky!

Rodiny seniorov môžu prísť na krátku návštevu svojich blízkych. Čo všetko musia dodržať?

Ilustračný obrázok k článku Zariadenie pre seniorov v Snine obnovuje návštevy. Platia však prísne podmienky!
Zdroj: TASR

Mestské Zariadenie pre seniorov v Snine obnovuje od piatka 26. marca možnosť osobných návštev svojich klientov. Ako informovala na internetovej stránke mesta Michaela Šalachová z oddelenia strategického rozvoja mestského úradu, realizovanie návštev bude podliehať prísnym pravidlám.

„Návštevy sú povolené každý deň od 9.00 do 11.00 h, v poobedných hodinách od 13.00 do 15.30 h, v polhodinových intervaloch, maximálne jedna osoba na zhruba 30 minút,“ priblížila.

Podmienkou pre vstup do zariadenia je preukázanie sa negatívnym testom, pri antigénovom nie starším ako 24 hodín, PCR test môže byť starý maximálne 72 hodín.

Iba po objednaní

Navštevujúca osoba je tiež povinná mať nasadený respirátor FFP2 a pri vstupe si vydezinfikovať ruky, zamestnanci od nej budú vyžadovať aj čestné vyhlásenie, že nebola v kontakte s pozitívnou osobou. Vstup mládeži do 15 rokov do zariadenia neumožnia. K návštevám bude dochádzať len v priestoroch vestibulu, osoby tiež budú musieť dodržiavať dvojmetrové odstupy.

„Na návštevu prijímateľov sociálnej služby je potrebné sa deň vopred objednať na sociálnom úseku zariadenia na telefónnom čísle 0915812315,“ uzavrela Šalachová. Pohyb po zariadení či jeho areáli je pre návštevy zakázaný. Rovnako aj donášania tepelne spracovaného jedla do zariadenia. Návšteva môže zabezpečiť klientom nákupy, poprípade balenú vodu, ak si to vyžadujú.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM