Rôzne

Základná škola Pugačevova sa potýkala so zatekaním: Jej telocvičňa dostala novú strechu

Strecha telocvične na ZŠ Pugačevovej v Humennom začala zatekať... Dnes už je realitou nová strecha. Tu sú ďalšie podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Základná škola Pugačevova sa potýkala so zatekaním: Jej telocvičňa dostala novú strechu
Zdroj: MsÚ Humenné

Po dažďoch sa ešte v minulom roku výrazne prejavili poruchy strešného plášťa budovy telocvične ZŠ Pugačevova v Humennom. „Strecha už naďalej nepôsobila kompaktne a neplnila svoj účel ochrany interiéru budovy, čo sa začalo prejavovať v priestore krovu a v telocvični na strope, v kútoch a v rohoch,“ informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

Radnica sa preto rozhodla vymeniť poškodené časti krovu a zabezpečiť novú izoláciu strechy. „Neriešenie tohto problému by spôsobilo škody väčšieho rozsahu, a teda aj väčšie náklady na ich odstránenie,“ uviedla Dochánová.

Stavebné práce na streche telocvične podľa jej ďalších slov pozostávali z demontáže bleskozvodu, odkvapového systému a existujúcich poškodených asfaltových šindľov. Následne sa očistil krov strechy, namontovali sa nové strešné laty a položila sa paropriepustná difúzna fólia na zabezpečenie lepšej izolácie strechy.

„Vo finálnej fáze sa opäť namontoval bleskozvod, odkvapový systém a nová ľahká strešná krytina z poplastovaného plechu, vrátane strešného príslušenstva ako sú nové žľaby, záveterné lišty, či strešný výlez,“ dodala Dochánová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM