Rôzne

Zahraničné kamery v našom meste: Humenné sa objavilo v reportáži francúzskej televízie! VIDEO

Nielen Francúzi sa na malú chvíľu mohli ocitnúť prostredníctvom televízie v Humennom. K videniu bolo na známej francúzskej televíznej stanici France 24! Prečo ich reportáž zaviala práve do našich končín?

Ilustračný obrázok k článku Zahraničné kamery v našom meste: Humenné sa objavilo v reportáži francúzskej televízie! VIDEO
Zdroj: YouTube.com

Televízna stanica France 24 priniesla pre svojich divákov dvojdielnu reportáž či skôr minidokument o Slovensku. Prvá časť nesie názov Slovensko: Anti-moslimská rétorika pred voľbami. Druhá zase Slovensko: Najväčší svetový výrobca automobilov.

A zábery nepochádzajú výlučne len z hlavného mesta. V prvej časti môžeme zhliadnuť aj naše mesto. V reportáži sa objavuje tunajší záchytný tábor, do ktorého pred časom pricestovalo z Iraku 149 asýrskych kresťanov.

„Na Slovensku vládnuca strana Smer Roberta Fica sa snaží posilniť hranice a udržať migrantov mimo nich. Premiér podal trestné oznámenie na Európsku úniu kvôli povinným kvótam. V čase, keď sa Slovensko chystá na voľby, France 24 zisťuje, aký je pre cudzincov život v tejto krajine a čo si o tom všetkom myslia miestni obyvatelia,“ znie komentár televíznej stanice k prvej časti jej dokumentu.

Pozrieť si ho je možné aj zo Slovenska, keďže televízia zverejnila dokument na svojom youtube kanáli.

Humenné sa objavilo v reportáži francúzskej televízie
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM