Rôzne

Začala obnova parku na Ulici osloboditeľov: Má spĺňať najmodernejšie trendy!

V týchto dňoch sa začalo s revitalizáciou parku na Ulici osloboditeľov. Bude stáť 173 968 eur a ukončená by mala byť najneskôr v polovici decembra.

Ilustračný obrázok k článku Začala obnova parku na Ulici osloboditeľov: Má spĺňať najmodernejšie trendy!
10
Galéria

Začiatkom tohto týždňa sa prevzatím stavby začalo s revitalizáciou parku na Ulici osloboditeľov. „Novú podobu parku vdýchne CM Stav s.r.o., ktorá s cenou 173 968 eur uspela v súťaži na jeho revitalizáciu. Obyvatelia a návštevníci tejto lokality sa najneskôr v polovici decembra môžu tešiť na nový park, ktorý bude spĺňať najmodernejšie trendy,“ informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

Ako bude vyzerať?

Podľa slov vedúceho stavebného odboru humenskej radnice Mariána Šalatu sa revitalizácia parku uskutoční na ploche 3842 metrov štvorcových, čo je zhruba polovica futbalového ihriska.

V parku sa bude chodiť nielen po asfaltovom a mlátovom chodníku, ale aj po zámkovej dlažbe. „Na návštevníkov si "posvieti“ aj 34 kusov nového verejného osvetlenia. Tí si budú môcť sadnúť až celkovo na 28 rôznych oceľových alebo betónových lavičiek, vrátane tých s dreveným sedením," uviedla Dochánová.

Aj detské ihrisko

Rodičia a ich ratolesti sa môžu tešiť aj na nové detské ihrisko. Pribudne tiež 5 košov na triedený odpad, psíčkari zas budú mať možnosť exkrementy od svojich miláčikov umiestniť do 3 košov.

„Park sa na rozdiel od súčasnej podoby ešte viac zazelená, keďže sa vysadia tri centrálne záhony v počte 1 927 kusov rôznych rastlín, kvetov a okrasných tráv. Odstránia sa aj choré a poškodené stromy, pričom na ich mieste sa vysadí 24 nových stromov a 27 krov,“ doplnila Dochánová.

Začala jeho revitalizácia: V takomto stave sa nachádza park na Ul. osloboditeľov
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM