Veronika Hunyadiová Správy

Z Ukrajiny prichádzajú ženy a deti. Pred vojnou utiekla aj matka s mesačným bábätkom

Kvôli mobilizácii Ukrajinu neopúšťajú muži od 18 do 60 rokov. Na slovensko-ukrajinských hraniciach sú tak prevažne ženy a deti.

Ilustračný obrázok k článku Z Ukrajiny prichádzajú ženy a deti. Pred vojnou utiekla aj matka s mesačným bábätkom
12
Galéria

Po celú uplynulú noc prúdili na územie Slovenska stovky obyvateľov Ukrajiny. Na hraničnom priechode Ubľa vo štvrtok (24. 2.) v noci zaznamenali najmä príchod rodín a žien s malými deťmi. Informovala o tom Polícia SR na sociálnej sieti.

Mamička s bábätkom

Pred vojnou z Ukrajiny utiekla aj slobodná matka s iba mesačným bábätkom, ktorá nemá rodinu. „Toto je následok slovanskej vzájomnosti Vladimira Putina. Mamička bola vybavená prednostne a počas kontroly dokladov ju prichýlili policajti v stanovišti. Ďalej pomôže Červený kríž,“ uviedla polícia.

V piatok (25. 2.) ráno polícia informovala, že na ukrajinskej strane nie sú žiadne rozsiahle kolóny. Pripomenula tiež, že pre mobilizáciu, ktorú Ukrajina vyhlásila, sa na hranice nedostávajú muži vo veku od 18 do 60 rokov. Na hraničnom priechode Ubľa boli v piatok ráno niekoľkohodinové čakacie doby.

Ako uviedlo Ministerstvo vnútra SR na sociálnej sieti, z dôvodu colnej kontroly na strane Ukrajiny je vybavovací proces spomalený, cestujúci uvádzajú čakaciu dobu štyri až šesť hodín. „Od 10.00 hod. je tam zaznamenaný intenzívny prechod peších cestujúcich na vstupe, hlavne deti s rodičmi a mladí ľudia,“ dodal rezort vnútra.

Slovensko očakáva na východných hraniciach možný nápor ľudí pre vojenský konflikt na Ukrajine, ktorý sa u našich susedov začal vo štvrtok (24. 2.)

Ako to na hraničnom priechode Ubľa vyzeralo vo štvrtok večer a v noci nájdete vo videu pod článkom.

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM