Samospráva

Z rokovania MsZ: Poslanci schválili financovanie investičných akcií v roku 2014

Humenské Mestské zastupiteľstvo (MsZ) schválilo počas svojho pondelkového zasadnutia model financovania vybraných investičných akcií v roku 2014.

Ilustračný obrázok k článku Z rokovania MsZ: Poslanci schválili financovanie investičných akcií v roku 2014
Zdroj: Dnes24.sk

Z Rezervného fondu mesta a úveru majú ísť v tomto roku na účet 1. Humenskej, a. s., financie na rekonštrukciu futbalového štadióna v Humennom (500 000 eur), pre projekt Zariadenia pre seniorov v lokalite Dubník jej bude poskytnutých 400 000 eur a zvyšných 200 000 eur jej plánuje poskytnúť radnica na výstavbu novej mestskej tenisovej haly. Akcionárom spomínanej spoločnosti je mesto Humenné.

Financovanie investičných akcií z úverových zdrojov schválilo ďalej MsZ na dokončenie projektu revitalizácie parku na Sídlisku I, tohtoročné stavebné opravy a úpravy mestských komunikácií, rekonštrukciu verejného osvetlenia na Sídlisku III či výstavbu protipožiarnych opatrení Základnej školy na Ulici SNP.

Z peňazí mesta sa má v tomto roku dofinancovať dostavba vstupov na oboch stranách podchodu pri humenskej železničnej stanici. Kapitálové zdroje v objeme 172 100 eur majú postačovať na výstavbu nových detských ihrísk a prípravu projektových dokumentácií pre budúce investície v meste.

Okrem už zmienených projektov pripravuje radnica pre tento rok aj ďalšie investície. Jednou z plánovaných akcií je kúpa bytov od súkromnej spoločnosti pre rozšírenie možností nájomného bývania v meste Humenné.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM