Samospráva

Z rokovania krajských poslancov: Dobré správy pre humenskú SOŠ technickú

Parlament Prešovského samosprávneho kraja (PSK) vyčlenil v utorok z tohtoročného rozpočtu peniaze aj na riešenie havarijného stavu na Strednej odbornej škole (SOŠ) technickej v Humennom. Pomoc poskytne tiež obci Volica, ktorá sa nachádza v mimoriadnej situácii...

Ilustračný obrázok k článku Z rokovania krajských poslancov: Dobré správy pre humenskú SOŠ technickú
Zdroj: Dnes24.sk

„Úprava rozpočtu sa realizovala v zmysle presunov medzi kapitálovým a bežným rozpočtom. Týkala sa presunu prostriedkov, ktoré máme rezervované na europrojekty a dali sme ich na použitie pre oblasť kultúry, sociálneho zabezpečenia a vzdelávania. Najväčšia časť išla do oblasti vzdelávania. Významnou sumou sme pomohli aj obci Volica v Medzilaboreckom okrese, kde sme presunuli prostriedky v hodnote 2000 eur s účelovým určením pre Správu a údržbu ciest PSK na pohonné látky, aby sme mohli pomôcť obci v mimoriadnej situácie, keď nemajú pitnú vodu,“ informovala vedúca odboru financií Úradu PSK Mária Holíková. 

Na SOŠ technickej budú riešiť havarijný stav

V oblasti školstva sa prostriedkami riešia najmä havarijné stavy na niektorých budovách stredných škôl. Najviac financií pôjde na opravu a zateplenie fasády Gymnázia v Lipanoch. Na tento účel poslanci jednohlasne schválili 166 000 eur. Rekonštruovať sa bude objekt U2 v Strednej priemyselnej škole strojníckej v Prešove, na ktorý vyčlenili 78 800 eur a v tejto škole sa bude opravovať aj kotolňa, na tú poslanci schválili 33 691 eur. Havarijné stavy sa budú vďaka utorkovej úprave rozpočtu riešiť aj na Spojenej škole v Bardejove a na SOŠ technickej v Humennom. 

Peniaze aj pre divadlo

Spolu viac ako 77 800 eur sa investuje aj do poslednej tretej etapy opravy priečelia budovy Divadla Jonáša Záborského v Prešove. Ako potvrdila Holíková, pôjde o výmenu hliníkových okien a vymurovanie dutých častí pod oknami, kde dochádzalo k vysokým tepelným únikom. 

Na sociálne zabezpečenie PSK presunul približne 40 000 eur. Poputujú v menších sumách do šiestich zariadení v celom kraji, kde vďaka nim nakúpia elektroniku, modernizujú vstupné brány, bezbariérové kúpeľne alebo dochádzkový systém. 

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM