Rôzne

Z maturitnej práce pozoruhodné dielo: Študent humenskej SOŠT natočil krátky psychologický film

Digitálna doba posúva hranice aj v škole. Maturanti na Strednej odbornej škole technickej v Humennom mali k praktickej skúške na výber 3D grafiku, propagačné materiály alebo webovú stránku. Jeden z nich sa však rozhodol opýtať pedagógov, či môže urobiť niečo iné, originálne.

Ilustračný obrázok k článku Z maturitnej práce pozoruhodné dielo: Študent humenskej SOŠT natočil krátky psychologický film
Zdroj: YouTube.com

A tým je krátkometrážny film. „Stále som si to chcel vyskúšať a písanie scenárov či strih videa ma baví,“ povedal pre Humenné 24 Rudolf Sakáč, ktorý na spomínanej škole študuje odbor grafik digitálnych médií.

„Mojim cieľom bolo vytvoriť psychologický film sprevádzaný hovoreným textom, ktorý je zameraný na estetické zábery, detaily a skryté myšlienky v obraze,“ priblížil tento maturant.

Hlavná postava filmu nemá žiadne konkrétne meno a vystupuje ako symbol daného postoja viacerých ľudí. „Kráča mestom svojou obvyklou trasou a polemizuje nad myšlienkami okoloidúcich ľudí. Samota je myšlienka nad ktorou rozmýšľa najviac a pri ktorej zvažuje klady a zápory,“ vysvetľuje Rudo.

Pozrite si jeho maturitnú prácu v podobe krátkeho psychologické­ho filmu:

Okoloidúci - maturitná práca
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM