Rôzne

Výšky hladín riek v okrese už nezodpovedajú povodňovej aktivite: Laborec v Humennom naďalej klesá

Hladiny východoslovenských riek, ktoré boli v pondelok 12.5. na úrovni zvýšených stupňov povodňovej aktivity (PA), z noci na utorok poklesli.

Ilustračný obrázok k článku Výšky hladín riek v okrese už nezodpovedajú povodňovej aktivite: Laborec v Humennom naďalej klesá
Zdroj: Dnes24.sk

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre dnešný deň iba jednu hydrologickú výstrahu pred povodňami, a to prvého stupňa pre okres Košice – okolie.

Podľa informácií zverejnených na internetovej stránke SHMÚ dosahujú zvýšené hladiny tokov na východe Slovenska už iba prvý stupeň PA. Ide o Hornád v stanici Kysak, Torysu v Sabinove a Košických Olšanoch či Hornád v stanici Ždaňa. Hladiny spomínaných riek sa z noci nadnes ustálili a v posledných hodinách už nestúpajú.

Hladina Laborca, ktorá mala v pondelok výšku zodpovedajúcu druhému stupňu PA v staniciach Koškovce a Humenné, nedosahuje dnes ráno už ani úroveň prvého stupňa PA a stále klesá.

Podobne je to napríklad aj s hladinou Výravy v stanici Jabloň, ktorá dosahovala v pondelok popoludní úroveň druhého stupňa PA a dnes má už výšku nezodpovedajúcu povodňovej aktivite.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM