Rôzne

Vymenia 864 svietidiel. Miesta v Humennom, ktoré čaká modernizácia verejného osvetlenia

V Humennom sa s podporou Európskej únie začala modernizácia verejného osvetlenia. Nenávratný finančný príspevok, ktorý získalo mesto, predstavuje čiastku 673 951,46 eura. Na projekt prispeje aj z vlastného rozpočtu sumou 126 083,62 eura.

Ilustračný obrázok k článku Vymenia 864 svietidiel. Miesta v Humennom, ktoré čaká modernizácia verejného osvetlenia
Zdroj: Dnes24.sk

„Projekt rieši modernizáciu, rekonštrukciu a optimalizáciu verejného osvetlenia – výmenu 864 kusov svetelných bodov (svietidiel) a 19 elektrických rozvádzačov, ďalej reguláciu svetelnej sústavy, monitoring – diaľkový dohľad a výmenu vzdušných káblov,“ ozrejmila Lucia Lacová z právneho a tlačového referátu radnice s tým, že projekt realizujú na týchto miestach: Sídliská 1, 2, 2A, lokalita Poľana a výpadovka od hlavného kruhového objazdu mesta v smere na Strážske.

„Projekt svojím charakterom výrazne prispeje k zníženiu energetickej a environmentálnej náročnosti prevádzky verejného osvetlenia. Úspora elektrickej energie sa dosiahne na základe regulácie jednotlivých skupín svietidiel a znižovania výkonu jednotlivých svietidiel,“ dodala L. Lacová. Predpokladanú úsporu nového osvetlenia v porovnaní s predošlým ozrejmia plánované svetelnotechnické merania.

Rekonštrukčné práce bude v mesiacoch január až marec realizovať spoločnosť O.S.V.O. comp. z Prešova, ktorá vzišla z verejného obstarávania.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM