Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Východnou hranicou prešlo počas víkendu vyše 2000 áut

Hraničnými priechodmi vo Vyšnom Nemeckom a Ubli prešlo počas víkendu viac ako 2000 osobných motorových vozidiel.

Ilustračný obrázok k článku Východnou hranicou prešlo počas víkendu vyše 2000 áut
Zdroj: TASR

Ďalších viac ako 1000 ich príslušníci finančnej správy pri vstupe z Ukrajiny na oboch priechodoch skontrolovali v pondelok do 9.00 h. To potvrdila hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová.

Nápor cestujúcich

Ako Baloghová uviedla, nápor cestujúcich na hraničných priechodoch na slovensko-ukrajinskej hranici súvisí s návratom príslušníkov Ukrajiny do štátov EÚ po skončení pravoslávnych vianočných sviatkov.

„Počet cestujúcich sa zvyšoval od piatka (10. 1.) večera, aktuálne sú na vstupe z Ukrajiny na Slovensko v osobnej doprave čakacie doby približne 420 minút vo Vyšnom Nemeckom a 240 minút v Ubli,“ informovala s tým, že finančná správa očakáva zvýšený počet cestujúcich a zvýšené čakacie doby ešte v pondelok.

Aj autobusy

„Zatiaľ vybavujeme cestujúcich vo všetkých pruhoch a takzvané malé autobusy sú podľa možností dočasne presmerované aj na nákladnú dopravu, kde sa kontrolujú v tomto čase aj v kontrolnej hale,“ doplnila informácie o aktuálnej situácii na hraničných priechodoch Baloghová.

Finančná správa podľa jej ďalších slov z dôvodu zvýšeného pohybu cez hranice posilnila na hraničných priechodoch výkon služby. Colníci vo Vyšnom Nemeckom skontrolovali počas víkendu okrem osobných automobilov aj takmer 150 autobusov, v Ubli 900 peších osôb.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Michaloviec a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Pozrite si nižšie vo fotogalérii aj výlet do Užhorodu.

Poznávací výlet v Užhorode
15
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM