Samospráva

Vybavovačky na mestskom úrade cez net? Radnica sa púšťa do elektronizácie služieb

Jednotný informačný systém poskytujúci elektronické služby obyvateľom a podnikateľom v meste Humenné sa chystá vytvoriť radnica s finančnou podporou Európskej únie (EÚ).

Ilustračný obrázok k článku Vybavovačky na mestskom úrade cez net? Radnica sa púšťa do elektronizácie služieb
Zdroj: TASR

Hovorkyňa Mestského úradu Michaela Slivková Kirňaková informovala, že cieľom spomínaného projektu je zníženie administratívnej zaťaženosti obyvateľstva a zvýšenie transparentnosti úradných procesov, čo by sa malo podpísať pod skrátenie času pri vybavovaní rôznych druhov agendy.

Podstatou projektu je efektívne zjednotenie elektronických služieb mesta do celkovej architektúry takzvaného eGovernmentu, čo je elektronická forma výkonu verejnej správy využívajúca informačno-komunikačné technológie. Termín ukončenia spomínaného projektového zámeru, na ktorý získala humenská samospráva nenávratný finančný príspevok 854 940,50 eura, je október 2015.

Elektronizácia úradných procesov mesta Humenné sa bude týkať následne napríklad oblastí miestnych daní, platenia miestnych poplatkov za komunálne odpady a drobné stavby, pripomienkovania návrhov nariadení, investičných zámerov mesta či podávania žiadostí rôzneho charakteru.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM