Rôzne

Voľné dni si treba užiť, siahnite po šikovnom ťaháku: 5 tipov, čo robiť v Humennom počas víkendu

Nejaký ten oddych nikdy nezaškodí. A dobre zrelaxovať sa dá aj v našom meste. Ak rozmýšľate, čo si počas voľných dní počať v Humennom, ponúkame vám šikovný ťahák. Vybrali sme päť tipov na tento víkend, ktoré by vás mohli osloviť.

Ilustračný obrázok k článku Voľné dni si treba užiť, siahnite po šikovnom ťaháku: 5 tipov, čo robiť v Humennom počas víkendu
Zdroj: Dnes24.sk

Rozsvietenie vianočného stromčeka

V nedeľu máme Mikuláša a ako to už býva zvykom, večer predtým sa na humenskom námestí rozsvieti vianočný stromček. Stane sa tak v sobotu o 18:00. Fakty o tohtoročnom stromčeku si môžete prečítať tu.

V srdci mora

V rámci programu Kina Fajn dávame do pozornosti sobotu 19:30. Premietať sa bude dráma V srdci mora a to v 3D formáte. Rovnaký film v rovnakom čase budú dávať aj v nedeľu, ale už nie v 3D.

V zime roku 1820 bola loď Essex z Nového Anglickaurčená na lov veľrýb napadnutá niečím neuveriteľným: veľrybou obrej veľkosti a sily, s takmer ľudským zmyslom pre pomstychtivosť. Táto Skutočná námorná pohroma inšpirovala Hermana Melvilla k napísaniu knihy Moby-Dick (Biela veľryba). Rozpovedala však iba časť príbehu. Film V srdci mora odhaľuje mučivé následky tohto napadnutia, kedy boli členovia posádky, ktorým sa podarilo prežiť, nútení prekračovať svoje limity a robiť kvôli záchrane života neuveriteľné veci. Zatiaľ čo sa kapitán pokúša nájsť na otvorenom mori správny smer a jeho prvý dôstojník sa snaží obrovskú veľrybu skoliť, posádka čeliaca búrkam, hladovaniu, panike a zúfalstvu pochybuje o všetkom od hodnoty ich životov až po etiku ich živobytia.

Deti na hokej

Nedeľa, zimný štadión. Od 14:00 sa koná zaujímavé podujatie s názvom Deti na hokej, ktorého cieľom je zanechať v pamäti najmladších pozitívnu skúsenosť s hokejom i zimným štadiónom.

Vaše ratolesti nech si prinesú korčule, prilbu, teplé oblečenie či dobrú náladu a odísť by mali s hokejovým zošitom s úlohami, diplomom či inými upomienkovými predmetmi, ale i s novými zážitkami. Podujatie organizuje Slovenský zväz ľadového hokeja v spolupráci s klubom MHK Humenné. Chýbať nebude, ako inak, Mikuláš a ani usmiaty vĺčik Goooly.

Druhá adventná nedeľa pri fontáne

V nedeľu si budete môcť prísť k Fontáne lásky vychutnať kultúrny program. Celé sa to začne o 15:00. Vystúpia Dievčenský spevácky zbor pri SPSA EBG v Humennom pod vedením Mgr. L. Jeňa a nádejní umelci z MŠ na Štefánikovej ulici v Humennom.

Mikuláš a jeho pomocníci v obchoďáku

Do OC Avenue príde v nedeľu o 16:00 Mikuláš aj s jeho pomocníkmi. Stane sa tak v priestoroch pasáže na prízemí centra. Okrem bohatej Mikulášskej nádielky a veselého programu, v ktorom vystúpia divadlo Clipperton z Banskej Bystrice a malé talenty SZUŠ Múza a SZUŠ Via Arto Humenné, je pripravená mikulášska diskotéka pre najmenších s množstvom súťaží o ceny z produkcie prevádzok obchodného centra.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM