Tomáš Šuhajda Volejbal

Volejbalové finále: Uvidíme v Humennom rozhodujúci siedmy zápas?

Chemesáci po včerajšom jednoznačnom víťazstve na domácej palubovke opäť živia nádej na majstrovský titul. Pred nimi však stojí neľahká úloha: vyhrať v HANT Aréne.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalové finále: Uvidíme v Humennom rozhodujúci siedmy zápas?
Zdroj: Webnoviny.sk

Bratislavčania budú mať doma šancu využiť svoj druhý finálový mečbal. Ich šance sú o to väčšie, že HANT Aréna humenským volejbalistom vyslovene nesedí. Uvedomuje si to aj blokár ŠK Chemes Jakub Joščák. „Je to tak. Hala je tam nižšia, ak to odhadnem možno päť až šesť metrov, ak to nepreženiem. Možno aj to je jeden z prvkov, ktorý nám nevyhovuje a uvidíme, či sa nám podarí zohnať halu niekedy v piatok pred sobotňajším zápasom. Predpokladám, že oni budú mať nôž na krku, keďže v Humennom si veľmi neveria.“

Napriek týmto skutočnostiam sú Chemesáci odhodlaní zabojovať na pôde súpera a preniesť si z včerajšieho piateho duelu všetky pozitíva, vďaka ktorým na palubovke jednoznačne dominovali. „Zrejme tú trpezlivosť na bloku ako aj na protiútoku, keďže sú chalani veľmi vysokí a našim smečiarom sa ťažšie presadzuje. Výškové parametre sú jednoznačne na strane Bratislavy,“ skonštatoval Joščák.

Volley Team si doma verí

„Samé sa to určite nevyhrá, ale doma sme silní. Jednak možno aj na základe haly, že trošku sa tam iným tímom horšie hrá. Sebavedomie budeme mať omnoho väčšie, v podstate máme dva mečbaly a doma urobíme všetko preto, aby sme to ukončili. Vieme, že v Humennom sa hrá zle a v siedmom zápase sa potom môže stať hocičo,“ povedal kapitán Bratislavčanov Daniel Končál.

6. finálový zápas v HANT Aréne je na programe už túto sobotu so začiatkom o 18:00 hod.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM