Veronika Hunyadiová Správy

Vodiči v Humennom sa konečne dočkajú odbočovacieho pruhu na Komenského, FOTO

Šoféri majú dôvod na radosť. Dopravné zápachy na Komenského budú o pár mesiacov minulosťou.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči v Humennom sa konečne dočkajú odbočovacieho pruhu na Komenského, FOTO
6
Galéria

Roky plánovaný projekt rozšírenia komunikácie a výstavby odbočovacieho pruhu z Komenského ulice na Mierovú sa konečne stáva realitou. Nového jazdného pruhu sa vodiči v Humennom dočkajú ešte tento rok.

Ako uvádza mesto na svojej stránke, s výstavbou odbočovacieho pruhu sa začalo v týchto dňoch. Miestna komunikácia (z Komenského ulice) bude rozšírená o odbočovací pruh vpravo na Mierovú ulicu. Navrhovaný projekt má prispieť k plynulosti cestnej premávky a zabezpečiť rýchlejšie komunikačné napojenie Komenského – Mierová. Najmä ráno je doprava v tejto lokalite prehustená a vytvárajú sa tam kolóny.

Nový pruh aj vjazd

Jestvujúca cesta na Komenského ulici je dvojpruhová dvojsmerná so šírkou vozovky šesť metrov. Pruh pre odbočenie vpravo z Komenského ulice na Mierovú, ktorý bude mať 3,5 metra je navrhnutý v dĺžke 85 metrov (začiatok na okraji asfaltovej spevnenej plochy pri vjazde do areálu gymnázia).

V projekte je navrhované aj nové napojenie parkoviska pri gymnáziu na Komenského ulicu. S výstavbou nového výjazdu a vjazdu z parkoviska je nevyhnutná aj úprava chodníka od gymnázia. Odbočenie vpravo a nový jazdný vjazd a výjazd z parkoviska budú s krytom z asfaltobetónu. Chodníky budú olemované od zelene parkovým obrubníkom osadeným bez prevýšenia.

Lepšia viditeľnosť

Pred výstavbou sa pre zabezpečenie dostatočného rozhľadu musia odstrániť veľkoplošné bilbordy. Búracie práce sa dotknú cesty, chodníka, obrubníkov, asfaltového krytu, vyrúbaný bude aj jeden strom. Celkovo ide o plochu 312 metrov štvorcových.

Projekt vyjde radnicu na vyše 32-tisíc eur, termín ukončenia prác je naplánovaný na november 2020.

Rozšíreniu komunikácie roky bránil fakt, že pozemok, na ktorom má odbočovací pruh vyrásť, nie je vo vlastníctve mesta Humenné. Tento problém vyriešili mestskí poslanci minulý rok v júli, keď schválili odkúpenie pozemku od Prešovského samosprávneho kraja za symbolické jedno euro.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM