Správy

Vo Vranove začali s rekonštrukciou ciest a chodníkov. Ktoré úseky sa dočkajú opravy?

Mesto Vranov nad Topľou sa do rozsiahlej opravy komunikácií pustilo aj napriek koronakríze. Odkiaľ vezmú peniaze?

Ilustračný obrázok k článku Vo Vranove začali s rekonštrukciou ciest a chodníkov. Ktoré úseky sa dočkajú opravy?
Zdroj: Dnes24.sk

Samospráva chce do rekonštrukcie ciest investovať sumu 215-tisíc eur. Ako vo štvrtok (3.9.) informoval médiá primátor mesta Ján Ragan, finančné prostriedky by mali pochádzať zo štátnej pôžičky, o ktorej prijatí budú mestskí poslanci rozhodovať vo štvrtok popoludní.

„Pôvodný zámer bol, že financovanie bude z kontokorentného úveru, ale dnes budeme na zastupiteľstve schvaľovať žiadosť na ministerstvo financií v rámci zmiernenia dosahov koronakrízy. Mesto požiada o pôžičku 500-tisíc eur, takže aj túto čiastku vykryjeme z tejto pôžičky,“ povedal Ragan.

Najhoršie úseky

Celková plocha opravených miestnych komunikácií, parkovísk a chodníkov má predstavovať plochu viac ako 10-tisíc štvorcových metrov. „Bolo vytypovaných 15 úsekov, ktoré sa budú opravovať, v každej časti mesta sa niečo urobí,“ priblížil Ragan.

Opravované úseky odobrili mestskí poslanci na základe požiadaviek obyvateľov mesta a po obhliadke pracovníkmi mestského úradu.

„Ide hlavne o opravy asfaltových povrchov, o výmeny obrubníkov, spevnené plochy, vytvorenie niekoľkých parkovacích miest a o opravy chodníkov,“ doplnil primátor s tým, že okrem týchto prác, ktoré by mali byť ukončené v októbri, mesto zároveň opravuje i výtlky, na ktoré samospráva vyčlenila ďalších 30-tisíc eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM