Tomáš Šuhajda Rôzne

Záverom minulého roka strašila v Humennom žltačka. Aká je situácia teraz?

V uplynulom roku útočila na Zemplíne hepatitída typu A. Najviac prípadov sa objavilo v okrese Snina, s prichádzajúcim záverom roka viac nových ochorení ale pribúdalo práve v Humenskom okrese. Zisťovali sme preto, ako sa situácia v našom meste a okolí vyvíja v roku 2016.

Ilustračný obrázok k článku Záverom minulého roka strašila v Humennom žltačka. Aká je situácia teraz?
Zdroj: TASR

V roku 2016 pribudlo v okrese Humenné zatiaľ 16 nových ochorení. V okrese Snina len dve a v Medzilaborciach dokonca ani jeden nový prípad. Informuje o tom Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Humennom.

Čo znamená číslo 16 oproti záveru minulého roka? Je tu ochorenie na ústupe alebo skôr na vzostupe? „Tento výskyt ochorení v porovnaní s výskytom v decembri 2015 je nižší a teda priaznivejší,“ uviedla pre spravodajský portál Humenné 24 Lenka Lesňáková z Oddelenia epidemiológie a výchovy k zdraviu RÚVZ v Humennom. Potvrdila taktiež, že väčšina ochorení aj v novom roku je z osady Podskalka.

V celom roku 2015 bolo v Humenskom okrese zaevidovaných 88 ochorení, v Sninskom 162 a v okrese Medzilaborce 58 prípadov hepatitídy typu A, ľudovo nazývanej choroby špinavých rúk.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM